Teşvik belgesi başvurularını Trakyaka da kabul edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketinin Trakya'daki uygulamalarında Trakya Kalkınma Ajansı (Trakyaka) da rol oynayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakyaka Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, yaptığı yazılı açıklamada, TR 21 Trakya Bölgesi'ni oluşturan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yapılacak teşvik belgeli yatırımların izlenmesinde ajansın görevli olacağını duyurdu.

Üstün, teşvik paketiyle kendisine verilen yeni görevler için gerekli hazırlıkları tamamlayan Trakyaka'nın, bölge illerinde yapılacak yatırımlar için gelecek genel teşvik belgesi başvurularını, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Yatırım Destek Ofisleri eliyle kabul edeceğini vurguladı.

Üstün, ajansça teşvik belgesi düzenlenebilecek yatırım sektörleri ve konularla, Trakya'da bölgesel teşvik kapsamına giren sektörler ve yeni teşvik sistemine dair ayrıntılara, Trakyaka'nın resmi internet sitesinde yer alan 'Destekler' başlığı altından ulaşılabileceğini aktardı.

Genel Sekreter Üstün, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Yapılacak yatırımlarda devlet yardımlarını düzenleyen ve birkaç ay önce uygulamaya konan yeni teşvik yasası kapsamında bundan böyle kalkınma ajansları da belirli sektörler için genel teşvik belgesi başvurularını kabul edecek. Cari açığı azaltmak, ileri teknoloji ve katma değer içeren yatırımları teşvik etmek amacıyla kurgulanan yeni yatırım teşvik yasası beraberinde birçok yeniliği getiriyor. Teşvik edilen sektörlerin il bazında belirlendiği yasaya göre Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri 2. bölge teşviklerinden yararlanabilecek. Yeni sistem dahilinde bu üç ilden en az 1 milyon TL, en fazla ise 10 milyon TL arasındaki yatırımlar için yapılacak genel teşvik başvuruları da Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilebilecek."

Yapılan düzenlemeyle genel teşvik belgesi başvurularının, sanayi odalarının yanı sıra kalkınma ajansları ve Ekonomi Bakanlığı'nca belirlenecek diğer odalar tarafından da alınabileceğini dile getiren Üstün: "Bakanlığın onay vermesi halinde yatırım tamamlama vizesi işlemlerinin de bu kurumlar üzerinden yapılması mümkün olacak. Söz konusu başvurular kalkınma ajanslarınca illerde bulunan yatırım destek ofisleri aracılığıyla kabul edilecek. Paydaşlar teşviklerle ilgili merak ettikleri konuları yatırım destek ofislerinde görevli uzmanlara danışabilecek." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber