İş makinesinin küçük bir dokunmasıyla 5 katlı bina çöktü

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışması kapsamında 25 yıllık bir bina, yıkım çalışması esnasında iş makinesinin dokunmasıyla yerle bir oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Palandöken ilçesinde kentsel dönüşüm projesi resmen başlatıldı. Palandöken ilçesi Yenişehir semtindeki 25 yıllık eski bir bina proje kapsamında yıkıldı. Yıkım sonrası açıklama yapan Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı, "Deprem kuşağı üzerinde yer alan bu bina adeta bir tabut gibiydi. Bu tabutta insanlarımız yaşamış. İş makinesinin küçük bir dokunmasıyla 5 katlı 10 daireli blok birden çöktü." dedi.

Dün, eski İmar İskan Konutları'nın bulunduğu arazinin 32 dönümünü Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale ile Karadayı Group almıştı. Kentsel dönüşüm kapsamında 72 dönüm alan üzerine 13 katlı bloklar halinde 2 bin 200 konut üretilecek. 24 ayda hak sahiplerine teslim edilecek konutların inşaatında bin 500 kişi çalışacak. Ahmet Karadayı, 300 milyon liraya mal olacak konutların inşaat aşamasında Erzurum ekonomisine canlılık kazandıracağını söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde özel sektör eliyle gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını başlattıklarını hatırlatan Karadayı, "Türkiye'de ilk defa Ankara'dan bu yana özel sektör eliyle kentsel dönüşüm projesini başlatıyoruz. Konutlar, deprem yönetmeliğine uygun olarak foreks kazıklar üzerine inşa edilecek. Konutlarımız depreme dayanıklı olacak. Görselliği zengin, sosyal ve sportif hayat alanları olan yeni bir yerleşim birimi oluşturacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber