Çorum Cumhuriyet Lisesi'nden büyük başarı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)'nın fahri ortağı olduğu Cumhuriyet Lisesi, Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında hazırladığı 'Let's Actıve To Create' isimli projesi ile, Türkiye'den kabul edilen 158 proje arasına girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Lisesi Müdürü Vural Sucu ve Proje Koordinatörü Fizik Öğretmeni Erol Çivikgedey, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette projeyi anlatan Erol Çevikgedey, proje ile en az 3 ülkenin bir araya gelerek küresel ekonomik krizden nasıl çıkılabileceğinin araştırılmasının amaçlandığını söyledi.

Söz konusu projede kendilerine İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonyo'dan okulların ortaklık yapacağını belirten Çivikgedey, ''Proje ile öğrencilerin, ekonomik krizden çıkmak için iş birliği yapmaları amaçlanmaktadır. Projenin uygulandığı ülkelerde okullara, kendi ticaret ve sanayi odaları destek vermektedir. ''

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'da kendi ürettikleri projelerin yanı sıra, daha önce 17 AB projesine ortaklık yapan odanın Çorum'un küresel düzeyde tanınması ve iş yapması için bu tür projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber