Aşçılık kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı

Erzincan'da Sosyal Destek Programı(SODES) kapmasında, Hanımeli Derneği ve Erzincan Girişimci İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin ortaklaşa hazırladığı ?El Emeği Göz Nuru Pazarı Aşçılık Kursu' tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Hanımlar, hazırlamış oldukları birbirinden lezzetli yöresel yemekleri protokol mensupları ve yaşlılara ikram etti.

?El Emeği Göz Nuru Pazarı Aşçılık Kursu' sertifika törenine Erzincan Valisi Selman Yenigün ve eşi Gülsen Yenigün, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkanı Yüksel Çakır'ın eşi Yasemin Çakır, 100. Yıl Atatürk Huzurevi sakinleri ve davetliler katıldı. Hanımlar tarafından hazırlanan yöresel yemekleri inceleyen Vali Selman Yenigün ve eşi Gülsen Yenigün, yöresel yemeklerin hazırlanışı hakkında kısa bilgiler aldı.

ERZİNCANLILAR SODES ÇALIŞMALARINI BENİMSEDİ

Erzincan'da yürütülen SODES çalışmalarına vatandaşların katılımının yüksek olması Vali Yenigün'ü mutlu etti. Erzincan'da bugüne kadar toplam 158 projenin uygulamaya konulduğunu hatırlatan Yenigün, "158 projeye 14 milyon 423 bin liralık bir kaynak sağlanmıştır. Bu son iki yılda yürütülen projelere 51 bin 973 kişi doğrudan doğruya projenin faaliyetlerinde yer almıştır. 2012 yılı bu rakamlara hariçtir. 2012 yılı çalışmalarını önümüzde günlerde yapacağız. Bu kapsamda Hanımeli Derneğimiz ve Erzincan Girişimci Sanayici İşadamları Derneğimizin birlikte yürüttüğü bir proje. Bu projede hanımlarımızın el emeği göz nuru ürettikleri ürünler pazarlanıyor. Aynı zamanda burada hanımlarımıza beceri kursları veriliyor. Aşçılık kursu bunlardan birisidir. Bu kurstan başarı ile geçen aşçılarımıza sertifikalarını vereceğiz." dedi.

SODES projelerine gösterdikleri müthiş ilgiden dolayı Erzincan halkına teşekkür eden Vali Yengün, "Çok sayıda proje geldi, ancak 158 tanesi kabul gördü. Erzincanlı kamu kesimi, özel kesim, sivil toplum örgütlerimiz, derneklerimiz ve özellikle hanımlarımız çok büyük ilgi gösterdi. Bu çalışma emeği geçen Hanımeli Derneği ve Erzincan Girişimci İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin başarılı bir çalışması olmuştur ve kendilerine teşekkür ediyorum.? açıklamasında bulundu.

Aşçılık kursunu başarı ile tamamlayan hanımlara sertifikaları verildi. Programın son bölümünde hanımların hazırladığı yöresel yemekler tadıldı. Programa 100 Yıl Atatürk Huzurevi sakinleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber