Usulsüz araç muayenesi yaptılar iddiası

Kastamonu'da Cumhuriyet Savcısı, muayeneden geçemeyecek durumda olan araçlara rüşvet karşılığında sahte belge düzenledikleri iddiasıyla 120 kişi için 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, araç muayene istasyonunda para karşılığı usulsüz işlem yapıldığı bilgisinin alınması üzerine takip başlattı.

İlk olarak teknik takibe takılan 5 kişi, KOM ekiplerince gözaltına alındı. Bu 5 kişinin ifadelerinden yola çıkan KOM ekipleri, soruşturmayı derinleştirerek usulsüz araç muayene olayına karışan 115 kişiyi daha gözaltına aldı.

Araç muayene istasyonunda rüşvet karşılığında sahte belge düzenledikleri ve bu kapsamda usulsüz araç muayenesi yaptırdıkları belirlenen toplam 120 kişi mahkemeye sevk edildi. 2011 yılının Kasım ayında ilk duruşması yapılan soruşturmada, iddia makamındaki Cumhuriyet Savcısı, ?çıkar amaçlı örgüt kurmak ve usulsüz araç muayenesi yapmak? suçlarından 120 kişi hakkındaki mütalaasını tamamladı.

Buna göre Cumhuriyet Savcısı, 120 kişinin de cezalandırılmasını isteyerek, 5 yıldan 12 yıla kadar sanıkların hapisle yargılanmasını kararlaştırdı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davanın, Kasım ayı içersinde kararının açıklanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber