Altınışık, konfederasyon yönetimine seçildi

Nevşehir Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Altınışık, Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeliği ve İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerine seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Altınışık, yaptığı açıklamada, yıllardır dağınık bir görüntü veren muhtarlık camiasının nihayet tek bir çatı altında birleştiğini söyledi.

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz'in, yaklaşık iki yıl içerisinde bütün illeri dolaştığını kaydeden Altınışık, "Yaptığımız çalışmalar sonrasında da önce 7 bölgede federasyonları kurduk. Sonrasında da 7 federasyondan oluşan konfederasyonu kurduk. Yaptığımız genel kurul sonrasında konfederasyon yönetim kurulunu oluşturduk. Bugüne kadar bir araya gelemeyen muhtarlık camiası adına bir ilke imza atıldı. Bölünmüşlüğün ortadan kalkmasından sonra oluşan tek çatı; hükümet, kamuoyu ve kamu kurum ve kuruluşları açısından bizlere saygınlık kazandırdı. Nitekim tek çatı altında toplanmanın ilk meyvesini muhtarların özlük hakları ve sosyal haklarını düzeltecek Muhtarlar Kanunu müjdesi ile elde ettik. Kanunla birlikte maaşlarda önemli bir düzeltme olacak, sosyal güvencesi veya emeklisi olmayan muhtarların primleri devlet tarafından yatırılacak. Muhtarlar olarak ikinci isteğimiz de elimizden alınarak nüfus dairelerine verilen evrakların tekrar bize verilmesi. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.? dedi.

Altınışık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlarla yaptıkları bütün görüşmelerde tek çatı altında olmalarının istendiğini ve bunu da başardıklarını etti.

Nevşehir ve muhtarları en iyi şekilde temsil edeceğini kaydeden Altınışık, "Türkiye'de bulunan 53 bin muhtarın özlük haklarının elde edilmesi ve diğer konularda hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağım. Tek çatı altında olmanın verdiği güçle de bütün sorunlarımıza çözüm üreteceğimize inanıyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber