Kazan'da operasyon genişliyor

Hakkari, Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri kırsalında başlatılan operasyonların alanı gün geçtikçe genişliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli ilçesinde başlatılan operasyonlarda birçok ilklere imza atılıyor. Operasyona, özel hareket polisi, özel jandarma ve komandolar katılıyor. Güvenlik güçleri aynı anda ve aynı yere operasyon düzenliyor. Ortak haberleşme için de sistem kuruldu. İnsansız hava araçları, gece görüşlü termal kameralar ve alınan anlık görüntüler ile hemen o noktaya operasyon düzenleniyor. Karadan yürütülen operasyon havadan sürekli destek alıyor. Güvenlik güçleri artık 'yok etme' değil 'arazide kal' uygulamasına geçti. Hakkari kırsalında terörist geçişlerinin tabur kurularak engellenmesi planlanıyor.

Kazan Vadisi, Gediktepe, Dağlıca ve Derecik kırsalında yoğunlaşan operasyonlar kış aylarına kadar devam edecek. Şemdinli'deki operasyonlarda büyük zayiat veren terör örgütünün daha önce sürekli kış aylarında kullandığı üs bölgelerinin çoğu ele geçirildi. Sıkışan terör örgütü mensupları kış üstlenmesi için çareyi Kuzey Irak sınırına geçmekte buldu. İnsansız hava araçları, lazerli gece görüşlü termal kameralarla alınan görüntülerle buralara da havadan operasyon yapılıyor.

Terör örgütünün operasyonlar sebebiyle eskisi gibi büyük eylem yapmadığı, bireysel eylemlere yöneldiği öğrenildi. Özellikle bazı bölgelerde yaptığı adam kaçırma, mayın döşeme ve infazlar buna örnek gösteriyor. Ayrıca teröristlerin bazı tenha ve dağınık alanları bulunan köy ve mezra yollarını kesme eylemlerine de ağırlık verdiği belirtiliyor.

Öte yanda, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün geceden beri hava hareketliliği yaşanıyor. Hakkari'deki Dağ ve Komando Tugayı ile Fatih Kışlası'ndan kalkan Sikorsky ve Kobra tipi helikopterlerle Çukurca ilçesi Kuzey Irak sınırındaki Kazan Vadisi bölgesine asker ve mühimmat taşındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber