Salihli'de 27 engelli genç için kurs açıldı

Salihli Halk Eğitim Merkezi, 23 yaşından gün almış zihinsel engellilere yönelik, Salihli Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde 27 gence yönelik kurs açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salihli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Erbay, yürütülecek çalışmalarla zorunlu öğrenimini tamamlayan ve ya zorunlu öğrenim çağını aşan, özel eğitime muhtaç bireylerin hayat boyu öğrenme ilkeleri kapsamında sunulan yaygın eğitim hizmetlerinden daha etkin yararlanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Erbay, ?Bu bireylere sunulacak hizmetlerin yaygınlaştırılması ve niteliğinin arttırılması amacıyla talep ettikleri kurslar Halk Eğitim Merkezimizce açılmıştır. Bu Kurslarımıza kursiyerlerin araçla taşınmasını Salihli Belediye Başkanlığı yapıyor. Salihli Belediyesi sabah ve ders çıkışında kursiyerleri evinden alıp evinin kapısına kadar taşıyor? dedi.

Özel Eğitim Uygulama Merkezi binasında halk eğitim merkezi tarafından açılan kurstan yararlanan 27 kursiyerin öğle yemeğinin de Salihli Müftülüğü tarafından karşılandığı ve kursun 2012 - 2013 eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber