Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi hasta kabulüne başladı

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Turgut ve İç Hastalıkları Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu hasta kabulüne başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce poliklinikleri açılan hastanede, 8 Ekim itibariyle yataklı tedavi uygulaması başladı. Her yıl binlerce hastanın il dışına sevk edilmek zorunda kalındığı Adıyaman'da Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'nin hizmete girmesi ile bu durum tersine dönmeye başladı.

Tıp fakültesi öğretim üyeleri, Adıyamanlı hastaların il dışına sevklerinin asgari düzeye indirilmesini hedefliyor. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Turgut, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda bir profesör, iki yardımcı doçent ve bir asistan olduğunu belirterek, ?Adıyamanlı olduğum için buraya gelmek ve burada hizmet vermek bana gurur veriyor. Güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.? dedi. Prof. Turgut, ?Bu aşamada Sağlık Bakanlığı ile hastanemiz afile olduğu için hizmetimizi hem çocuk hastanesinde hem de tıp fakültesi hastanesinde sürdüreceğiz. Yeterli kadromuz olduğunda Adıyaman'da bu hastanemizin de çocuk bölümünün servis hizmetini faaliyete geçirerek hasta yatıracağız. Ayrıca Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi faaliyete geçtiğinde üçüncü basamak, 10 yataklı çocuk yoğun ve 10 yataklı yeni doğan ünitesi olmak üzere toplam 20 yatakta çocuk yoğun bakım hizmeti verilecektir.? şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Turgut, birçok ilde hekimlik yaptığını ifade ederek, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Kliniğinin kurucusu olduğunu ve orayı belli bir seviyeye getirdiğini kaydetti. Aynı zamanda çocuk enfeksiyon hastalıları uzmanı olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Turgut, şöyle konuştu: ?Adana ilinde üç tane çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı var. Doğu'da tek çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı benim. Gaziantep ve Malatya dahil çocuk enfeksiyoncu yok. Biz burada çocuk enfeksiyon hastalarını mümkün mertebe il dışına göndermeyeceğiz. Yine yeni doğanı da yatak sayımız olduğu müddetçe göndermeyeceğiz. Diğer hastaları da yılların bana verdiği deneyimle göndermemeye ve burada çözmeye çalışacağız.?

İç Hastalıklar ve Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu ise yaklaşık 1.5 yıldır Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçici görevle profesör olarak çalıştığını, Tıp Fakültesi Hastanesinin açılmasıyla Adıyaman'a geldiğini belirtti. Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu, şimdiye kadar Ankara'ya, İstanbul'a giden, Gaziantep ve Adana'da tedavi gören çok fazla hasatanın artık kendi kontrolleri altına girme aşamasında olduğunu kaydederek, ?9 Ekim itibariyle hastanemizde bütün tetkikler yapılmaya başlanacak. Bundan sonra hastalardan gerek romatizma gerekse de iç hastalıklarıyla ilgili olarak hemen hemen her tetkiki isteyebileceğiz. Hastanemizdeki tıbbi alet ve araçlar şu anda dünyadaki en ileri sistemlere sahiptir, yani bu hastanede yapılamayacak tetkik yok.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber