Müfettişlerinden, kitap verilmemesi kararına tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2005 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN) Genel Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yayımlar Daire Başkanlığı'nın "İlköğretim Öğrencilerine Ücretsiz Ders Kitabı Temini Projesi" kapsamında ilköğretim müfettişlerine kitap verilmemesi kararını eleştirdi.

TEM-SEN'den yapılan yazılı açıklamada, ilköğretim programlarının hazırlanmasında, tanıtılmasında, benimsetilmesinde ve uygulanmasında ilköğretim müfettişlerinin ciddi çalışmalar yürüttükleri savunularak, müfettişlerin kitaplardan yoksun olarak görevlerini verimli şekilde devam ettiremeyecekleri vurgulandı. Açıklamada, Yayımlar Daire Başkanlığı'nın "İlköğretim müfettişlerine kitap verilmesi, 'İlköğretim Öğrencilerine Ücretsiz Ders Kitabı Temini Projesi' kapsamında bulunmadığından planlamada dikkate alınmamıştır" ifadelerine yer verilerek, müfettişlerin yetkisizleştirilmeye çalışıldığı öne sürüldü.

Açıklamada öğretmene değişiklikleri götüren, uygulamada rehberlik eden ve işbaşında yetişmeleri için çalışan müfettişlerin görevlerini yerine getirebilmeleri için öğretmenin kullandığı kılavuz kitabın da incelenmesi gerektiği belirtilerek, piyasada bulunmayan ve bakanlığın vermediği bu kitapları müfettişlerin nereden temin edeceği sorusunun altı çizildi. Açıklamada ayrıca, öğretmenin kullandığı kılavuz kitaptan habersiz olarak müfettişlerin öğretmene nasıl rehberlik edeceğine de dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber