Yaşar Üniversitesi'nin sanayi projesi 80 bin liralık destek aldı

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adalet Öner tarafından hazırlanan sanayi projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ)'ndan 80 bin liralık destek aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adalet Öner tarafından hazırlanan sanayi projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ)'ndan 80 bin liralık destek aldı. Sanayi şirketlerinde verimliliği arttırmak ve maliyetleri azaltmak amacıyla geliştirilen program kapsamında üniversiteler ve şirketler, her yıl biraraya gelerek bir sanayi projesi yapıyor.

Bir otomotiv şirketi için, ?Tam Zamanında Üretim Ortamında Malzeme Taşıma Operasyonlarının Analizi ve Etkinliğinin Arttırılması? başlıklı bir proje geliştirdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Öner, ülkeye de katma değer sağlayacak projenin 15 ayda tamamlanacağını söyledi. Öner, ?Sanayi şirketlerinin karşılaştığı problemleri çözmeye yönelik program kapsamında, dünyanın önde gelen otomobil üreticilerine elektrik kablo ağı ve tesisatı üreten bir şirketin İzmir fabrikasında, yarı mamul kablo demetlerinin montaj hatlarına daha pratik taşınmasına yönelik bir proje geliştirdik. Şirketin ar-ge merkeziyle birlikte yürütülen proje, diğer yurtiçi ve yurtdışı fabrikalarındaki üretim operasyonlarının analizi için de kullanılacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber