Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Adana'da dini nikahlı eşini pompalı tüfekli öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve verdiği ifadede "12 saat evini gözetleyip öldürdüm" diyen şahıs hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesi Kadıköy Mahallesi'nde 29 Eylül'de iddiaya göre dini nikahlı eşi Hülya Işık'ı (40) pompalı tüfekle öldürdükten sonra gizlendiği evin mutfak tezgahının altında yakalanıp tutuklanan Haci D. (42) ile ilgili soruşturma tamamlandı. Cinayeti soruşturan Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısı koca hakkında ?tasarlayarak öldürme' suçundan Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Davanın iddianamesinde, katil zanlısının av tüfeğiyle olaydan bir gün önce eşinin yaşadığı evin önüne gelip eşini ölümle tehdit ettiği, jandarmanın gelmesi üzerine kaçtığı belirtildi. Jandarmanın evin önünden ayrılmasının ardından katil zanlısı kocanın evden 17 metre uzaklıktaki bahçeye gizlenip, 12 saat boyunca eşinin hareketlerini izlediği ve daha sonra evden çıkarken ateş edip öldürdüğü kaydedildi. Savcı, katil zanlısı Haci D.'nin eşini tasarlayarak ve planlayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan katil zanlısı koca, savcılıkta ve tutuklandığı nöbetçi mahkemede yaptığı savunmasında Adıyaman'daki ilk eşinden birkaç yıl önce boşandığını, öldürdüğü nikahsız eşi Hülya Işık ile de bakire olduğu için evlendiğini belirtmişti. Haci D. ifadesinde, ?İlk gün bakire olmadığını anladım. Ancak, akrabamız olduğu için bu durumu kabullendim. Eşimle önceleri çok mutluyduk. Sürekli annesinin evine gittiği için aramız bozuldu. Bu yüzden kendisini dövdüm. Eşim evdeki 51 bin lira paramı ve altınları alıp annesinin yanına kaçtı. Eşimle barışmak, eve dönmesi için konuşmaya gittim. Hülya beni görür görmez ?Anne Hacı Hacı' diye bağırmaya başladı. Evin avlusuna girdim. Bunun üzerine Hülya karakolu arıyordu. Ben de ?Bu karakolu başıma bela eden sensin, karakol seni kurtaramaz' dedikten sonra ayrıldım. Hülya'nın evini gören bahçenin içine girdim. Bahçede 12 saat oturdum. Gelip gidenleri gördüm. Bir erkek saat 23.00'de içeri girdi. Saat 06.30'e kadar evde kaldı. Hülya yolcu etti. İçim içimi yiyordu. Hülya üzerini değiştirdi. Adana'ya veya başka yere gider kaybolur diye hiç konuşmadan beni görmediği yerden bir el ateş ettim. Pişman değilim. Keşke olmasaydı. Ben evlendiğimde eşim Hülya bakire değildi. Kızlığının ne zaman bozulduğunun tespitini istiyorum" demişti.

Bu arada, katil zanlısı koca hakkında ayrıca öldürdüğü eşini daha önce ölümle tehdit ettiği için Adana 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde de dava açıldığı, bu davanın da devam ettiği ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber