Palamutun tanesi 1 liraya kadar düştü

Haber Giriş : 12 Ekim 2012 12:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BARTIN'ın Amasra İlçesi açıklarında avlanan balıkçıların ağları palamutla dolarken, palamudun tanesi tezgahlarda 1 liradan satılıyor.

Havaların iyi gitmesi palamudun fiyatını 1 liraya düşürdü.

Amasra açıklarında avlanan balıkçıların ağları palamutla dolunca, 15 gün öncesine kadar tanesi 3 liradan satılan balığın tanesi 1 liradan satılmaya başlandı.

Bartın'da balık satan Murat Kaya, "Şimdiye kadar ben Karadeniz'de bu kadar palamut görmedim. Bu yıl palamut bolluğu yaşanıyor. Tanesi 1 liraya kadar düştü. Palamut kapış kapış satılıyor. Eğer havalar böyle giderse palamudun fiyatı daha da düşer" dedi.


Ereğli'de palamut bolluğu

Zonguldak'ın Ereğli Limanı'ndan akşam saatlerinde denize açılan balıkçılar, sabah kasa kasa palamut balığı ile geri döndü. Balıklar kamyonlarla başka illere gönderilirken, balıkçılar vatandaşların bu yıl özellikle palamuta doyacağını söyledi.

1 Eylül itibariyle açılan balık sezonunda balıkçılar derinlik sınırlaması nedeniyle denize geç açılmıştı. Boykotun sona ermesiyle ?Vira Bismillah' diyen balıkçıların ağlarına takılan palamutlar, hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İlk günlerde tanesi 5 ila 7,5 liradan satılan palamut balıkları, şimdilerde ise 3 tanesi 10 liradan alıcı buluyor. En çok Ereğli, Akçakoca ve Kefken altında ağlara takılan palamut balığını avlamak için Ereğli Limanı'ndan çıkış yapan balıkçı tekneleri sabah saatlerinde limana giriş yaptı. Kasa kasa balığın tutulduğu avlanmada, balıklar derin donduruculu kamyonlara yüklenerek İstanbul, Bursa, Samsun, Trabzon, Ordu ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok iline gönderildi.

25 yıldır balıkçılık yaptığını belirten Bayram Aydın, bu sene palamut bolluğu olduğunu ve 15-20 gün içerisinde diğer balıkların da tezgâhlarda yerini alacağını söyledi. Aydın, konuşmasında, ?Palamut balığı denizlerimizde oldukça fazla. En çok Ereğli Akçakoca ve Kefken altında tutuyoruz. Şu anda istavrit ve çinekop da iyi görünüyor. Ancak 15-20 gün sonra diğer balık çeşitlerinin sezonu açılacak. Bu sene palamut balığına herkes doydu, hem de ucuza aldı. Bunu kimse inkar edemez.? dedi.

Ereğli Limanı'nda buzlanan balıklar, hummalı bir şekilde kamyonlara yüklendi.

DHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber