Cizre'de fakir öğrenciler yararına kermes tertiplendi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Çevre ve Köyleri Yaşatma Derneği, fakir öğrenciler yararına kermes düzenledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ev yemekleri ve çeyiz ürünlerinin de satışa sunulduğu kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Doğu ve güneydoğuda kıt imkanlarla eğitimlerine devam eden fakir öğrencilerin imdadına gönüllü dernekler yetişiyor. Okul ihtiyaçları ve barınma gibi sorunları olan öğrencilere el uzatan gönüllü eğitim yuvaları, okumak isteyip de maddi sorunlarından dolayı okuyamayan öğrencilere yardım ediyor. Bunun bir örneği de Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşadı. Cizre'de faaliyetlerini sürdüren Çevre ve Köyleri Yaşatma Derneği, fakir öğrenciler yararına kermes açtı. Kermeste elde edilen gelirin fakir ve fukara öğrencilere gitmesi duyarlı vatandaşların ilgisini de çekti. Cizre Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen kermesin açılışına Kaymakam Şenol Koca, Çevre ve Köyleri Yaşatma Derneği Başkanı Osman Tuna, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Cizre Halk Eğitim Merkezi bahçesinde dernek üyeleri ve eşlerinin topladığı ürünlerin satıldığı kermeste ayrıca, ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyiz malzemeleri de bulunuyor. Kermeste ev yapımı pasta, börek, gözleme ve çiğ köfte gibi birbirinden farklı yemekler de yer alıyor. Kermese katılan vatandaşlar, ev yemekleri ve tatlı çeşitlerinden yiyerek fakir öğrencilere katkı sağladı.

Kermesin gelirlerinin fakir öğrencilere verileceğini belirten Çevre ve Köyleri Yaşatma Derneği Başkanı Osman Tuna, amaçlarının daha çok öğrenciye yardım yapmak olduğunu söyledi. Tuna, ?Kermesimiz Çevre ve Köyleri Yaşatma Derneği adı altında kurulmuştur. Kermesimiz fakir öğrenciler yararına. Burada kazanılan sonuçlar onların yararlarına kullanılmaktadır. Okuma durumları olmayanların veyahut da kalma imkanı olmayanların kalma imkanları sağlanmaktadır. Burada kazanan paralar fakir öğrencilerin okul giderlerine harcanmaktadır. 6 gün boyunca bütün Cizre halkımızı buraya bekliyoruz. Eşimizi, dostumuzu, bütün tanıdığımızı bekliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber