Mersin'de İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile toplantısı yapıldı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Milli Eğitim Bakanlığı denetçilerinin okullarda yaptıkları denetimlerin olumlu olduğunu belirterek, ?Özelikle okul öncesi, ilköğretim okullaşma oranları ve projelerdeki başarımız Bakanlık Denetçileri tarafından da övgüyle karşılandı? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi'nde yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz ve ilçelerin milli eğitim müdürleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasının üzerinden yaklaşık bir ay geçtiğini ifade ederek, 12 yıllık zorunlu eğitim uygulamasının Mersin'de genel itibariyle sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti. Bu toplantıda özellikle yeni eğitim sisteminin nasıl uygulandığı, karşılaşılan sorunlar ve çözümleri üzerinde duracaklarını dile getiren Gül, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla 81 ile Bakanlık Denetçileri gönderdiğini söyledi. Bu denetçilerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere ilçe müdürlükleri ve okulların denetimini yaptıklarını aktaran Gül, ?Bakanlık Denetçileri, yaptıkları denetim sonucunda bir rapor hazırlıyorlar. İlimiz adına olumlu yönleri ağır basan bir rapor olduğunu belirtmek isterim. Özelikle okul öncesi, ilköğretim okullaşma oranları ve projelerdeki başarımız Bakanlık Denetçileri tarafından da övgüyle karşılandı? diye konuştu.

Hazırlanan raporun Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e de sunulacağına işaret eden Gül, böylece hem Mersin'in hem de Türkiye'nin eğitim alanında röntgeninin çekildiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber