Bişkek'teki Ankara Caddesi'nin düzenlemesini Ankara Büyükşehir yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'teki Ankara Caddesi'nin düzenlemesini yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplandı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'teki Ankara Caddesi'nin düzenlenmesi için işbirliği yapılması ile ilgili başkanlık yazısı ele alındı. Yazıda, Ankara ile Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek arasında kardeş kent ilişkilerinin bağımsızlığın hemen ardından 1992 yılında başladığı, kültürel ve belediyecilik faaliyetleri açısından en üst düzeyde devam etmekte olduğu belirtildi. Bu bağlamda kardeş şehir Bişkek'in isminin Ankara'da bir caddeye Büyükşehir Belediyesi'nce verildiği, Bişkek Belediyesi tarafından da kentlerinde dostluğu simgeleyen Atatürk Caddesi ve Atatürk Parkı bulunduğunu hatırlatıldı. Bunlara ilaveten, Rusya'nın en önemli yazarlarından Maxim Gorki adını taşıyan caddenin isminin değiştirilerek, Ankara Caddesi isminin verildiği ifade edildi. Bu caddenin geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nden yardım talebi olduğunu açıklanarak, dostluğun ve kardeşliğin artırılmasına bu talebin karşılanmasının yardımcı olacağı vurgulandı.

Bişkek kentinin gelişme aksında olan 4,6 kilometrelik bu caddenin ismine yakışır şekilde düzenlenmesi, Ankara'yı hatırlatan figürlerle donatılması için Büyükşehir Belediyesi'nin, Türk İşbirliği ve Kordinasyonu Ajansı (TİKA) ve Bişkek Belediyesi ile protokol imzalanması istendi. Protokolün imzalanması ve işbirliğiyle gerekli çalışmaların yapılması için Fen İşleri Başkanlığı'nın görevlendirilmesini isteyen başkanlık yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Başkent'in yararına oy birliği ile alınan bir dizi karar ise şöyle: "Büyükşehir Belediye Meclisi, Aile Yaşam Merkezi Projesi'ne Şentepe bölgesinin de ilave edilerek, bölgedeki vatandaşların söz konusu projeden istifade etmesinin sağlanması. Özellikle Ankara dışından gelen ve Ankara dışına giden vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandıkları bir yol olması nedeniyle Keçiören ilçesi Fatih Köprüsü'nün altına bay ve bayan tuvaletleri yapılması. Türk milletinin tarihini konu alması nedeniyle Ergenekon Destanı'nı anlatan kitapların yeni eğitim ve öğretim döneminde Ankara'daki tüm okullara dağıtılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması. Okullardaki spor malzemesi eksiklikleri belirlenerek, bütçe imkanları doğrultusunda spor malzemesi yardımı yapılması. Büyükşehir Belediyesi'nce bölgede alt yapı, yol çalışmalarının bitme aşamasına gelmesi nedeniyle, Etimesgut ilçesi Bağlıca Mahallesi'ne dolmuş ve otobüs seferi hizmeti verilmesi için gerekli çalışmaların yapılması. Dolmuş ve otobüs seferlerinin yetersiz kaldığı belirlenen Keçiören-OSTİM hattına gerekli dolmuş ve otobüs ilavesi yapılması hususunda çalışma yapılması. Yenimahalle ilçesi Yaşamkent Mahallesi'nde hizmet veren otobüs duraklarına ihtiyaç nedeniyle yeni durakların ilave edilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılması. Ankara Kültür Etkinlikleri'nin dünya başkentlerine taşıma imkanlarının araştırılarak gerekli çalışmaların yapılması. Ankara Çayı'nın ıslahı çerçevesinde etrafının park ve yeşil alan olarak bölge insanımızın kullanımına açılması, nehir turları düzenlenecek konuma getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması. İlgili vakıf ve kuruluşlarla irtibata geçilerek, Büyükşehir Belediyesi'ne ait spor alanları ve salonlardan engelli vatandaşların da yaralanabileceği düzenlemelerin yapılarak engelli vatandaşlara spor sahalarında kaliteli hizmet sunumunun sağlanması. Ankaralıların sağlıklı gıdalardan hijyenik ortamda daha çok istifade etmelerine yardımcı olacak organik gıda ve balık halleri kurma imkanları araştırılarak gerekli çalışmaların yapılması."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber