Midyat Müftülüğü'ne İsveç'ten misafir geldi

İsveç Hükümet Destekli İnanç Toplulukları Komisyonu(SST), Mardin'in Midyat Müftülüğü'nü ziyaret etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dinlerarası diyalog çalışmaları kapsamında gelen komisyon üyeleri Müftü Muhammed Çiçek tarafından karşılandı.

Cumhuriyet Mahallesi Müftülük binasında gerçekleşen ziyaret SST Genel Sekreteri Ake Göransson ile üyeler hazır bulundu. Müftü Muhammed Çiçek'ten cami ve mescitler hakkına bilgi alan üyeler, müftünün görev ve yetkileri konusunda da bilgi aldı. Üyeler ayrıca İsveç'te Müslümanlar için mescit çalışması yapacakları öğrenildi.

Gerçekleştirilen ziyaret hakkında bilgi veren SST Genel Sekreteri Ake Göransson ? Dinlerarası diyalog için geldik. Ekonomik anlamda da dinlere destek sağlamayı hedefliyoruz. Burayı gördüğümüze çok sevindik. Burada bulunan çok dinlilik bizleri mutlu etti. ?şeklinde konuştu.

Müftü Muhammed Çiçek ise ? Misafirlerimiz, İsveç inanç toplumlarını devlet desteği komisyonu üyeleri. Kendi ülkelerinde bulunan din mensuplarını Müslüman, Hıristiyan, Budist, Yahudi ayırt etmeksizin ziyaret ederek, inanç toplumlarına ihtiyaç duydukları durumlarda gerektikçe destek veriyorlar. Şuan kendi ülkelerinde mescitlerin ve camilerin daha iyi inşa edilmesi için uğraştıklarını söylüyorlar. Devlet desteğini artırmış durumdalar. Kendi ülkelerinde ki mabetlerin özellikle mescitlerin durumlarını güzelleştirmek için uğraşıyorlar.? dedi.

Midyat Müftülüğü'ne Türkiye Ataşeliği vasıtasıyla geldiklerini vurgulayan Müftü Çiçek ? Türkiye'de birkaç gün kalacaklar.

Müftülük olarak ta Midyat Müftülüğünü ziyaret ettiler. Nedeni ise Midyat'ta değişik inanç grupları bulunmakta, inanç çeşitliliğini görmek istiyorlar.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber