Kocaeli'nde 2B için başvuru oranı yüzde 56'ya ulaştı

Kocaeli Defterdarı Süleyman Dal, Kocaeli'nde 2B başvuru sayısının 5 bin 27'ye ulaştığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dal, ilde 2B arazilerinin toplamımın 8 bin 833 olduğunu ve şimdiye kadarki başvuru oranının yüzde 56 olduğunu belirtti.

Süleyman Dal, yaptığı yazılı açıklamada, Orman Vasfını Kaybetmiş 2B Arazilerinin Hak Sahiplerine Satışını Düzenleyen Kanun'un, 26 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Dal, kanunun yayınlanmasıyla başlayan satın alma başvurularının, Kocaeli Defterdarlığı'nın Gebze ve İzmit Emlak Müdürlüklerinde halen devam ettiğini dile getirdi.

Son başvuru tarihinin 30 Ekim olduğunu yineleyen Dal, vatandaşların bu tarihe kadar başvuru yapmadıkları takdirde kullanmakta oldukları arazileri doğrudan satın alma haklarını kaybedeceklerini vurguladı. Dal, Gebze ve İzmit Emlak Müdürlüğü'nce ilan edilen listelerde adı bulunan vatandaşların başvuru yapana kadar sadece kullanıcı olduklarını hatırlattı.

Dal, 2B kullanıcılarının satış bedellerine mahsup edilmek üzere Kocaeli'ndeki tüm ilçe sınırları içindeki mahalle ve köylerde bulunan araziler için 2 bin lira başvuru bedelini ödeyerek, satın alma başvurusu yapma işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Dal, halk arasında başvuru süresinin uzatıldığı yönünde gayri hukuki ve hak sahibi vatandaşların mağduriyetine sebep olabilecek dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini aktardı.

Kocaeli genelinde 8 bin 833 kişinin 2B arazisi kullanıcısı olduğuna dikkat çeken Dal, şunları söyledi: ''6292 Sayılı Yasa'yla tanınan bu tarihi fırsata vatandaşlarımızın gösterdikleri yoğun ilgi sonunda, ilimizde 5 Ekim itibariyle başvuru sayısı 5 bin 27'ye ulaşmış ve başvuru oranı yüzde 56 olarak gerçekleşmiştir. Bakanlığımız Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre başvuru oranları dikkate alındığında ilimiz Türkiye genelinde dördüncü sırada yer almaktadır.''

Dal, başvuruların halen devam etiğini ve Cumartesi günleri de başvuru aldıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber