Yozgat'ta binalara dış cephe ısı yalıtımı yapılıyor

Yozgat'ta yaklaşan kış öncesi vatandaşlar oturdukları binalarda evlerini soğuktan korumak için dış cephe ısı yalıtımı yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kış şartları bakımından oldukça soğuk ve sert geçen Yozgat'ta vatandaşlar, kışın daha iyi ısınmak ve enerji tasarrufu sağlamak için oturdukları binalara ısı yalıtımı yaptırmaya başladı. Bina yöneticileri, eski binalarda ısı yalıtımının bulunmadığını, bu yüzden hem binanın dış izolasyonunu yaptırdıklarını hem de binanın daha güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Binaların yapımında izalasyon yapılmasının daha iyi olduğunu, sonradan yapılan ısı yalıtımlarının biraz maliyetli olduğunu belirten apartman yöneticisi Salim Şahin, "Daha önce binalarımız kömür ile ısıtılıyordu. Şehrimize doğalgaz geldi, şimdi doğalgaz kullanıyoruz. Fakat binada ısı yalıtımı olmadığı için kışın doğalgaz faturaları çok yüksek geliyor. Bu yıl yine kış mevsimi gelmeden doğalgaza zam yapıldı, bu sebeple doğalgaz faturalarımız daha yüksek gelecek. Biz de apartman yönetimi olarak tasarruf sağlamak için binanın dış cephesine ısı yalıtımı yapmayı kararlaştırdık ve şu anda yaptırıyoruz." dedi.

Binalara dış cephe ısı yalıtımı işi yapan Hüsamettin Üzümveren, Yozgat'ta soğuk geçen bir kış olduğunu vatandaşların soğuktan korunmak ve ısınmak için kullandıkları doğalgazdan tasarruf sağlamak için ısı yalıtımına yöneldiklerini belirtti. Üzümveren, "Vatandaşlarımız hem daha iyi ısınmak hem de enerji tasarrufu sağlamak için binalarına ısı yalıtımı yaptırıyor. Şu anda çok fazla talep var, işimiz çok yoğun. Vatandaşların bir kısmı bu işlemi yazın yaptırırken, çok sayıda vatandaş da kış mevsiminin yaklaşmasıyla harekete geçince yoğunluk oldu. İşçi bulamadığımızdan dolayı çoğunu karşılayamıyoruz." diye konuştu.

Makine Yüksek Mühendisi Koray Özgün, yeni binalarda ısı yalıtımı olduğunu, eski binalarda ise dış cephe çalışması yapılarak, bu eksikliğin giderildiğini kaydetti. Özgün, şunları söyledi: "Yozgat soğuk bir memleket olduğu için ısı yalıtımı özellikle enerji tasarrufu ve ısı konforu açısından büyük önem taşır. Doğalgazlı binalarda enerji tasarrufu yapmak için ısı yalıtımına büyük ihtiyaç vardır. Isı yalıtımlı binalar yalıtım olmayanlara göre enerjide yüzde 40'a varan tasarruf sağlayabilmektedir. Bu sebeple ısı yalıtımı olmayan evlerin ısı yalıtımı yapılmasını öneririz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber