60 milyon fidan dikilecek

Orman Genel Müdürlüğü Fidanlık ve Tohum İşleri Daire Başkanlığı, Manisa'nın Salihli ilçesinde çalışma toplantısı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkanlık tarafından Türkiye çapında yürütülen ağaçlandırma, erozyon kontrolu ve suni gençleştirme çalışmalarında dikilecek fidan sayısı Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri için 2012-2013 sezonunda 60 milyon olarak planlandı. Fidanlık Tohum İşleri Daire Başkanı Fahrettin Ay'ın başkanlık ettiği toplantıya İzmir, İstanbul, Antalya, Bursa, Balıkesir, Denizli, Muğla ve Isparta bölge müdürlükleri Ağaçlandırma ve Silvikültür şube müdürleriyle Torbalı, Muradiye, Eğridir, Muğla, Balıkesir, İstanbul ve Denizli fidanlık müdürleri katıldı.

Evsahibi olan İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, açılış konuşmasında her yıl milyonlarca fidanı toprakla buluşturan Orman Genel Müdürlüğü'nün bunu kamuoyuna duyurmasının önemine dikkat çekti. Daire Başkanı Ay ise 2011 yılında kendi ihtiyaçları dışında, diğer kamu kurum ve kuruluşlara, özel ve tüzel kişiliklere 25 milyon lira tutarında 21 milyon adet fidanı bedelsiz dağıttıklarını söyledi. Fahrettin Ay, doğadaki karbon yutaklarını arttıran bir kamu kuruluşu olmalarına rağmen bunun yeteri kadar duyurulamadığını belirtti. Ormancılığın tohumla başladığını belirten Ay, "Kaliteli tohum kaliteli fidanları, onlar da kaliteli ormanları meydana getirir." dedi. Türkiye genelindeki 126 fidanlık müdürlüğünde üretim yaptıklarını, başta karaçam, sedir, kızılçam, meşe, fıstık çamı, servi, ceviz, badem, kayın olmak üzere yaklaşık 400 türde fidan yetiştirdiklerini aktaran Ay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla 2012 yılı sonunda 700 milyon adet fidan üreteceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber