Fahri imama muska yazmaktan 1 yıl 15 gün hapis

Erzurum'da 500 lira karşılığında muska yazan fahri imam, nitelikli dolandırıcılık suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pasinler ilçesine bağlı Uzunlar köyünde oturan ve sürekli baygınlık geçiren üç yıllık evli Nurgül A.'yı (33) yakınları 'fahri imamlık' yapan 6 çocuk babası Hayrettin A.'ya (38) götürdü. Nurgül A.'dan ''Kızım sende büyü var, bozmak lazım. Bunun için de muska yazmak gerekir'' diyerek 500 TL alan Hayrettin A., genç kadına muska yazdı. Nurgül A.'nın şikayeti üzerine imam Hayrettin A. hakkında 'dini inanç ve duyguları istismar ederek nitelikli dolandırıcılık' suçundan dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre Pasinler Asliye Ceza Mahkemesi'nin 'görevsizlik' kararı ile Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dava dosyasında, imam Hayrettin A.'nın Nurgül A.'ya, ''Kızım sende büyü var, bozmak lazım'' diyerek etrafında dolaşıp Kur'an-ı Kerim okuduğu kaydedildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Nurgül A., ''Aralıklarla baygınlık geçiriyordum. Yakın akrabalarımın tanıdığı hocanın evine gittik. Hoca, 'Sende büyü var, bozmak lazım' diyerek Kur'an-ı Kerim okuyarak etrafımda üfleyerek üç kez dolaştı. Daha sonra 'Şimdi siz gidin, ben size muska yazacağım' diyerek gönderdi. Birkaç gün sonra 'yaptığım muskalar olmamış yeniden yazacağım' diyerek benden 500 lira ücret aldı. Şikayetçiyim'' dedi.

Dolandırıcılık suçu işlemediğini belirten Hayrettin A. ise, ''Ben kesinlikle üfürükçülük yapmam, beni şikayet eden şahıslara ücret karşılığında muska yazmadım. Evime gelen bayanlar masanın üzerine harçlık olarak para bırakmışlar. Sonradan fark ettim. Bana iftira atıyorlar'' diye konuştu.

Tutuksuz olarak yargılanan fahri imam hakkında TCK'nın 158/1 maddesi kapsamında 'dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın sabıkasız oluşu ve duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezayı 1 yıl 15 güne indirdi. Mahkeme, imamın cezasını daha sonra 5 yıl süreyle erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber