'Emniyet müdürü Güven'in açıklamaları insanidir'

Diyarbakır'da on binlerce esnafı temsil eden Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, emniyet müdürü Recep Güven'in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarının tamamen insani olduğunu söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ebedinoğlu, ? Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Recep Güven'in açıklamalarıyla ilgili bakanlığın inceleme başlatmasına bir anlam veremiyoruz. Sorunun çözümü konusunda yapılan insani bir açıklamanın üzerine bu kadar gidilmesini Diyarbakır esnafının tepkisine neden olmuştur.? dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, yardımcıları, Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileriyle Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu'yla bir araya geldi. DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu'ndan esnafın karşılaştığı sorunlar ile ilgili bilgi alan Güven sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Hırsızlık ve kapkaç olaylarından şikayetçi olan oda başkanlarına Güven, Diyarbakır'da kayıtlı çok sayıda hırsızın olduğunu belirtti. Güven, Diyarbakır'da görev yapan bütün polislerin halkın hizmetinde olduğunu belirterek, şehrin güveni ve huzuru içir 24 saat durmadan çalıştıklarını kaydetti.

Esnafın sorunlarını dile getiren DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu da Dyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in göreve gelir gelmez kendilerine güven verdiğini belirterek, ?Ümit ediyoruz ki ilimiz ve bölgemiz için yeni göreviniz hayırlara vesile olacaktır. Esnaf ve sanatkarımızın sorunlarını bire bir dinlediğiniz için oda başkanlarımın adına teşekkür ediyorum.''dedi. Ebedinoğlu, İçişleri Bakanlığının Güven'in açıklamaları ile ilgili inceleme başlatılmasına da tepki gösterdi. Ebedinoğlu, Güven açıklamalarına bir bütün olarak bakıldığında tamamen insani olduğunu belirterek, ? Bu bölgede yıllardır görev yapan bir kamu çalışanı, bir bürokrat olarak sorunun neden çözülmediğini çok iyi anlatmış. İnsani olarak değerlendirmelerde bulunmuştur.? diye konuştu. Güvenin açıklamalarının toplumda olumlu yankı bulduğunu söyleyen DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu şunları söyledi: ?Bu açıklamanın üzerine bu kadar gitmenin bir anlamı yoktur. Tamamıyla insani bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım karşısında tepki göstermek, inceleme başlatmak çok doğru bir tutum değildir. Biraz durup düşünsünler, ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununun şiddetle çözülemeyeceği aşikardır. Bu konuda tepkimizi sert bir şekilde her platformda dile getireceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber