Toplum lideri öğretmenler geliyor

Çukurova Rotary Kulübü ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) işbirliğinde hayata geçirilen; ?Toplum Liderleri Geliyor' adlı proje kapsamında ÇÜ Eğitim Fakültesi'nde akademik eğitim alan öğretmen adaylarına yönelik olarak, ?Ufuk Geliştirme ve Liderlik' adı altında seminerler veriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu'nda yapılan seminere çok sayıda öğrenci katılıyor. Etkinlikte konuşan Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Erel, "Bu proje kulüp olarak, gençlere ve ülkemize olan borcumuz açısından yürütülmesinde ve başarılmasında fayda gördüğümüz bir sosyal sorumluluk projesidir" dedi.

Erel, ?Toplum Liderleri Geliyor' projesi ile; Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi 3. sınıf öğrencileri arasından gönüllülük esasına göre seçilecek gençlere, Ekim - Aralık ayları içinde, yaklaşık 3 aylık dönem süresince, ufuk geliştirme (vizyon kazandırma) ve liderlik eğitimi verilmesinin planlandığını söyledi.

Bu eğitim dizisindeki amaçlarının gelecek nesillerimizi emanet edeceğimiz genç öğretmen adaylarına çağdaş bir ufuk kazandırmak ve gidecekleri bölgelerde bir toplum lideri olarak taşıyacakları sorumluluğu göğüslemelerine imkan tanımak olduğunu anlatan Erel, şöyle devam etti:

"Kulübümüzün orta ve uzun vadeli hedefi de; projeyi, ileride şehrimizdeki Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesine ve diğer fakülteleri kapsayacak şekilde uygulanabilecek bir sistemi oturtmak her üniversitede yayılmasını ve sürekli uygulanmasını sağlamaktır.

Proje; Üniversitelerin kendi içlerinde sağlayacağı eğitim mekanlarında, konusunda uzman, toplum tarafından tanınmış, başarılı kişiler tarafından haftada bir gerekleştirilecek. Bu seminerlerde, Çağdaş Liderlik ve Temeller, Etik, Meslek Etiği, Zaman Yönetimi, Motivasyon, Özgüven İletişim, Etkileşim ve Sorun Çözme, Kalite, Sürekli İyileştirme ve Mükemmellik Arayışı, Yaratıcılık, Yenilikçilik, Kendini Anlamak, Sanatı, Estetiği anlamak, Görgü Kuralları, Sofra Kuralları gibi konuları kapsayacak. Bunun yanı sıra Atatürk ve Çağdaş Türkiye konularında verilecek seminerler, uygulamalar ile Üniversite dışında tarihi alan gezileri ve tiyatro, operaya gidilmesi gibi sanat etkinliklerini izlemek şeklinde yürütülecektir."

Erel, seminerlere katılan öğrencilere teşekkür ederek başarı diledi. Seminerler dizisi üç ay sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber