Hartan'a Boşnaklardan Üstün Hizmet ödülü

İzmirli Boşnaklar Derneği tarafından düzenlenen Dostluk ve Sevgi Gecesi'nde Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a, Bosna Hersek'e yaptığı katkılar ve Boşnak dayanışması için Üstün Hizmet plaketi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen Boşnak kökenli vatandaşların katıldığı gecede konuşan Tartan, ?Güçlü olmalıyız ki yeni Srebrenica'lar yaşanmasın. Güçlü olmalıyız ki Ulu Önder Atatürk'ün, 'Yurtta barış, dünyada barış' felsefesi Balkan dayanışmasının ışığında yaşama geçsin. Güçlü olmalıyız ki Boşnak kültürünün özünü oluşturan sevgi, saygı ve dayanışma, tüm Türkiye'nin yapıtaşında yeni bir güç olsun.? dedi.

Dernek Başkanı Yavuz da Boşnak kökenli bir belediye başkanı olarak Hakan Tartan'ın siyasetçi kimliğiyle toplumun gelişimine yaptığı katkılardan gurur duyduklarını belirterek, ?Srebrenica'da bir süre önce başkanımızın desteğiyle Türkiye'nin sesi olduk. Dakikalarca İzmir alkışlandı. Duyarlılığı nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz. Hizmet adamı Hakan Tartan'ın bu kente, ülkemize yapacağı büyük hizmetler var, onu destekliyoruz.? şeklinde konuştu.

İzmirli Boşnaklar'ın buluşmasında, önümüzdeki yerel seçimlerde Balkan kökenli belediye başkanı ve meclis üyesi sayısının arttırılması konusunda daha etkin çalışma yapılması kararı da alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber