Türkiye ve Avrupa organik sektörleri İzmir'de biraraya geliyor

Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde Almanya, Fransa ve Yunanistan'daki proje ortaklarının katkıları ile Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu-II Programı kapsamında, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ?Avrupa Organik Kümeleri? projesi faaliyetleri tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önümüzdeki perşembe günü düzenlenecek toplantıda, Türkiye ve Avrupa'da organik sektörlerindeki iyi uygulama örnekleri biraraya gelecek.

Avrupa Organik Kümeleri Projesi çıktıları hakkında bilgi veren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, proje kapsamında öncelikle organik sektörü için ülkeler ve bölgeler arasındaki paydaşların güçlü ve zayıf yanlarını tespit ettiklerini belirterek, ?Ayrıca bilgi ve deneyim akışının nasıl kurgulanması gerektiğini belirledik. Ülkemizde organik ürünlerin nihai tüketiciye ulaşması sorununun çözümüne yönelik olarak bir altyapı geliştirmeye çalıştık.? dedi. Geliştirdikleri İş Birliği Platformu ile 20 ülkeden organik sektöründeki anahtar oyuncuları biraraya getirdiklerini kaydeden Türkmenoğlu, iyi uygulamalar veri tabanı sayesinde Avrupa'dan 23 iyi uygulama tespit ederek bütün organik sektörüyle paylaştıklarını, bu sayede bilgi ve deneyim transferi sağladıklarını dile getirdi. Türkmenoğlu, ?Bunlara ek olarak organik ürün tüketiminin önündeki en büyük engel olarak gösterilen, konvansiyonel ürünle organik ürünler arasındaki fiyat farkının gerçek boyutlarını ilk defa ölçtük ve geliştirdiğimiz ?Organik Ürün Fiyat Karşılaştırma Sistemi' ile İzmir, İstanbul ve Ankara'nın farklı dağıtım noktalarından toplanan veriyle fiyat farklarını ortaya koyduk.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber