GESOB'dan açılışa katılmayan milletvekillerine tepki

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun Üniversitesi'nin 7. akademik yıl açılış törenlerinde, Giresun milletvekillerinin yer almamasını kınadıklarını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Kara, yaptığı açıklamada, dün gerçekleştirilen ve coşkulu geçen Giresun Üniversitesi'nin 7. akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok bakan ve ilgilinin telgraf göndererek, üniversiteyi kutladıklarını kaydetti.

Kutlama törenlerine davet edilmelerine rağmen Giresun milletvekillerinin katılmadığını, ya da kutlama telgrafı çekmediklerini öğrendiklerini vurgulayan Kara, "Giresun adına, üniversitemizin bu en anlamlı gününde Giresun milletvekillerini törenlerde görememek son derece üzüntü verici bir durumdur." dedi.

Başkan Kara, "Bu kadar önemli bir günde gözlerimiz Giresun milletvekillerini aradı. Bırakın katılmayı, tebrik telgrafı bile göndermediler. Bu durum Giresun için büyük talihsizliktir." ifadelerini kullandı.

Giresun milletvekillerinin törene katılmamalarını, Giresunlu STK'lar olarak kınadıklarını vurgulayan Kara, şunları kaydetti: "7'den-70'e tüm Giresunlu, Giresun'un gelişiminin üniversiteye bağlı olduğunu iyi biliyor. Ona göre de hareket ediyor. Sayın milletvekillerimizden de bu doğrultuda hareket etmelerini bekliyoruz. Dün yapılan törenlerde mutlaka yer almaları gerekliydi. Giresun Üniversitesi'nin bu kadar yalnız bırakılması, üniversiteye bu kadar duyarsız kalmalarının sebeplerini sayın milletvekilleri kamuoyuna açıklamalıdırlar. Yabancı konukların sayın milletvekillerinin neden törene katılmadıkları yönündeki soruları maalesef bizleri mahcup etmiştir. Giresun açısından Giresunlu STK'lar olarak, sayın milletvekillerinin Giresun Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılmamalarını kınıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber