Edirne'de 'Askıda ekmek' projesi başlatılacak

Edirne Belediyesi, dar gelirli aileler ve üniversite öğrencilerinin bütçesine katkıda bulunmak amacıyla "askıda ekmek" projesi başlatacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, projenin yeni bir çalışma olmadığını ifade ederek, bunun Türk toplumunun geleneklerinden gelen bir proje olduğunu söyledi.

Projeyle ilgili altyapı çalışmalarına başlayacaklarını belirten Tanrıkulu,

"Maddi durumu iyi olanlar 3 ekmek alacağına 4 ekmek alır ve bir ekmeği fırıncılar aracılığıyla askıda bırakırsa, ihtiyacı olanlar da gelip oradan o ekmeği alabilir. Öncelikle hangi mahallelerde, hangi fırınlarda uygulama yapabileceğimizi belirlememiz gerekiyor" dedi.

Yardımlaşmanın Türk toplumunun güzel davranışlarından olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "Yardımlaşmayı ve imeceyi bildiğimiz için İspanya ve Yunanistan gibi krizleri çok fazla yaşamadık. Edirne, 30 bin öğrencisi ve dezavantajlı mahalleleri olan bir kent. Zor şartlarda yaşayan vatandaşlarımıza, sıkıntıyla okuyan üniversite öğrencilerimize katkıda bulunabilirsek mutlu olacağız" şeklinde konuştu.

Tanrıkulu, Edirne Fırıncılar Derneği yetkilileriyle görüştüklerini, fırıncılarla da bir araya geleceklerini anlatarak, söz konusu projenin aynı zamanda israfı da önleyeceğini dile getirdi.

Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran

Yayıncı: Murat Paksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber