Misis kazılarına işadamı desteği

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın öncülük ettiği, Misis'in tarihinin gün yüzüne çıkarılacağı kazıya işadamlarından destek geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adanalı işadamlarının dikkatini buraya çekmek amacıyla Yüreğir Belediyesi önderliğinde Misis Arkeoloji Kazılarını Destekleme Derneği Kuruldu. Dernek Üyeleri Tarkan Kulak, Fatma Yılgün Yüksel, Fevzi Çakıt, Yaşar Yiğit, Mustafa Akalın, Zülfikar Tümer, Murtaza Kılçık, Baro Başkanı Aziz Erbek, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necdet Sakarya, Misis'e giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Misis Antik Kenti'ni dünya kültürel mirasına kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Kazıların tamamlanmasıyla çok ilginç bulgulara ulaşılacağını aktaran Çelikcan, ?Şuana kadar kazı ekibimiz çok ilginç detaylara ulaştılar. Bu kazı sayesinde bölgemiz turizm açısından da önemli bir merkez kazanacak. Adana ekonomisine de olumlu katkısı olacaktır.? dedi.

Kazı alanını gezen iş adamları ise ?Adana için çok önemli olan tarihi antik kentin gün yüzüne çıkarılması gerekir. Bunun için hep beraber taşın altına elimizi koymamız lazım. Kazı çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkan güzellikler ve artı değer tüm bölge halkımızın olacaktır. Bu projenin yanında olmak kentimize ve gelecek nesillere borcumuzdur.? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber