Özelleştirmeden gelen para nereye?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2005 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirmeden gelen paralar nereye gidecek? Maliye Bakanı Unakıtan, elde edilecek gelirin nerede kullanılacağını açıkladı.

Özelleştirme geliri borca gidecek

Maliye Bakanı Unakıtan, özelleştirmelerden elde edilecek gelirin borçların azaltılmasında kullanılacağını söyledi. Unakıtan, borcun azalmasıyla da faizlerin düşeceğini savundu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, özelleştirmelerden elde edilecek gelirin borçların azaltılmasında kullanılacağını söyledi. Unakıtan, ?Borcun azalmasıyla faizler düşecek. Faizlerin 1 puan düşmesiyle, Türkiye 3 milyar dolar kazanıyor? diye konuştu. Uluslararası İslami Finans Forumu'nda CNBC-e'nin canlı yayınına katılan Unakıtan, Galataport ihalesi öncesi İsrailli işadamı Ofer ile görüştüğü yolundaki iddialara yanıt verdi.

?İhale öncesi Ofer ile görüştüm. Dünyaca ünlü bir işadamıyla niye görüşmeyeyim. aynı şekilde Erdemir ihalesine katılacak 6 grubun hepsiyle de bir araya geldim? diye konuşan unakıtan, Maliye Bakanı görevinde olan birinin ihaleler önce görüşmeler yapmasının olağan olduğunu savundu.

Kurumlar ve Gelir Vergisi'nin düşürülmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını anlatan Unakıtan, ?Vergi iadesinin kaldırılması konusunu da tartışıyoruz. Ancak ben bu konuya sıcak bakmıyorum? diye konuştu. Bakan Unakıtan, yatırım bütçesinde bir kısıtlama olacağını sanmadığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber