Eski komşusunu tüfekle vurdu

Edirne'de meydana gelen olayda sinirlenen adam, aralarında husumet bulunan eski komşusunu av tüfeği ile vurarak öldürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay Keşan'a bağlı Altıntaş Köyü'nde meydana geldi. Eski komşu olan ve daha önce İstanbul'da beraber aynı işte çalıştığı 45 yaşındaki Ahmet Uçurum ile aralarında ailevi sebeplerden dolayı husumet bulunan Ali İhsan Aktaş, Ahmet Uçurum'un köyde olduğunu öğrendi.

Olaydan önce alkol aldığı öğrenilen Aktaş, saat 23.00 sıralarında, Altıntaş Köyü çıkışında bulunan süt deposu yakınlarında arkadaşı Yılmaz Sarıçan ile birlikte 15 LE 600 plakalı süt tankerinde yemek yiyen Ahmet Uçurum'un yanına geldi.

Ali İhsan Aktaş, Ahmet Uçurum'a "Senin ne işin var hala burada. Ben sana bu köye gelmeyeceksin demedim mi?" diyerek, elinde bulunan av tüfeği ile bir el ateş ederek, boğazının sol kısmından yaraladı. Ağır yaralanan ve aşırı kan kaybettiği öğrenilen Uçurum, olay yerinde yaşamını yitirirken, Ali İhsan Aktaş da olay yerinden kaçarak köye gitti.

Cinayeti işlediği tüfeği köyde bulunan bir kuyuya atan Aktaş, daha sonra ise evine gitti.

Olayın ardından Ahmet Uçurum'un yanında bulunan arkadaşı Yılmaz Sarıçan ise, durumu polise ve 112 Hızır Acil'e bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları tüm müdahalelere rağmen Ahmet Uçurum'da yaşam belirtisine rastlayamadı. Olaydan sonra kaçan katil zanlısı Ali İhsan Aktaş ise köye gelen jandarma ekiplerine teslim oldu.

Olay yerinde Keşan Cumhuriyet Savcısı Cihat Bingöl'ün yaptığı incelemenin ardından Ahmet Uçurum'un cesedi, Keşan Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Olayda yaşamını yitiren Ahmet Uçurum'un yaklaşık 6 ay önce Kırklareli'ye bağlı Lüleburgaz ilçesine taşındığı ve çalıştığı firma adına Tekirdağ'a bağlı Malkara ilçesinin bazı köylerinden süt toplama işi yaptığı öğrenildi.

Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Ahmet Uçurum'un Ali İhsan Aktaş ile çok yakın arkadaş olduğu, ancak yaklaşık 2-3 yıl önce aralarında yaşanan ailevi sorunlar nedeniyle husumet olduğu ifade edildi.

Katil zanlısı Ali İhsan Aktaş, ifadesi alınmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldükten sonra, tutuklanarak mahkemeye sevk edildi.

Ahmet Uçurum'un cesedi ise, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - EDİRNE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber