DAGC: Gazeteciliğin menfaat amaçlı kullanılması kabul edilemez

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, bazı kişilere şantaj yaparak ve nüfuz kullanarak menfaat temin ettikleri ileri sürülen kişilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında gazeteciler de yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), ?Son iki günden bu yana Erzurum'da gazetecilik mesleği adına yaşananlar son derece üzücüdür, bu gelişmeleri ibret ve şaşkınlıkla izlemekteyiz. Keşke hiç yaşanmasaydı. Gazeteciliğin mevzu bahis konularla anılmasını onur kırıcı bulmakta ve birtakım kişiler tarafından amacı dışında kullanılmasını asla kabul etmemekteyiz.? ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ?Erzurum, 1876'lı yıllarda başlayan basın geleneğini büyük bir özveri ve başarı ile sürdürmüş, ülkenin umutsuzluğa düştüğü yıllarda bile millete gazetecileriyle çıkış yolu göstermiş bir kenttir. Yine bu kentten yetişen gazeteciler, bu gün yaygın medyamızın önemli kurumlarında başarı ile görev yapmakta, örnek kişilikleriyle toplumumuzda saygın yer edinmişlerdir." denildi.

DAGC olarak basın meslek ilkeleri ve meslek ahlakının korunmasında, uygulanmasında hassasiyet gösterildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ?Mesleğimizin birinci ilkesi kamuoyunu aydınlatmaktır. Kendisi aydın, mesleği de aydınlatmak olan gazetecilerin karanlık ve kirli hiçbir işi ve ilişkisi olamaz. Birkaç günden bu yana yaşadığımız, meslek adına büyük üzüntü duyduğumuz iddialar ümit ediyoruz ki yalnızca iddia olarak kalır. Yine ümit ediyoruz ki, yaşanan olaylardan Gazetecilik mesleği yara almadan sonuçlanır. Bağımsızlığına, gücüne son derece inandığımız ve büyük güven duyduğumuz yargı elbette ki gereğini yapacaktır. Ortada bir suç varsa, suçlunun ayıklanması ve en şiddetli cezanın ivedilikle verilmesi en büyük temennimizdir."

Erzurum polisinin düzenlediği operasyonda, yerel bir televizyon kanalının sahibi olduğu bildirilen A.K. ile E.Y., R.D., Y.A., K.K. ve D.K. gözaltına alınmıştı. Bu şahısların bazı kişilere şantaj yaparak ve nüfuz kullanarak menfaat temin ettikleri ileri sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber