Resmi daireler TOKİ'nin depreme dayanıklı Hükümet Konağı'na taşınıyor

Kütahya Simav'da 19 Mayıs 2011'deki 5,9'luk depremin ardından kiralık binalarda zor koşullarda hizmet vermeye çalışan Kaymakamlık başta olmak üzere resmi daireler, TOKİ'nin Kışla Caddesi Otogar karşısında yaptığı depreme dayanıklı modern Hükümet Konağına taşınmaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ'nin bir yıl gibi kısa bir sürede inşa ettiği 4 katlı yeni hükümet konağının muhteşem görüntüsüyle Simav'a yeni bir çehre kazandırdığını ifade eden Kaymakam Yüksel Ünal, ?Yeni Hükümet Konağımızın geçici kabulünü yaptık. Depremden sonra kiralık binalara taşınan resmi dairelerimizin tamamına yakın kısmı şimdi yeni hükümet konağına taşınmaya başladı. İlçe Tarım, İlçe Sağlık ve İlçe Spor Müdürlüğü gibi önceden de kendi binalarında vatandaşa hizmet veren birkaç kurumun dışındaki resmi dairelerin büyük kısmı hükümet binasına taşınmaya başladı. Birkaç gün içerisinde tamamlanacak taşınma işlemlerinin ardından ilçemizdeki resmi kurumların tamamına yakını yeni hükümet konağında tek çatı altında vatandaşa hizmet sunacak. Vatandaşın işi kolaylaşacak? dedi.

Yeni hükümet konağının yapısıyla farklılıklar arz ettiğine dikkat çeken Kaymakam Ünal, ?Aşevimizi bile yeni hükümet konağımıza taşıyoruz. Güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenen hükümet konağımız jeotermal enerji ile ısınacak. Asansörlü olduğu için yaşlıların üst katlara inip çıkması sorun olmayacak. Modern bir konferans salonumuz mevcut. Toplantılar için artık başka kurumlara gitmek zorunda kalmayacağız? dedi.

Kurumların hangi katlarda hizmet vereceği ve kaç odaya sahip olacakları ile ilgili planlamanın tamamlandığını ifade eden Kaymakam Ünal, ?Ne olur olmaz diye Hükümet Konağımızın birkaç odasını boş bırakıyoruz. Yeni bir birim oluştuğunda yer arama derdimiz olmayacak? diye konuştu.

Çevre düzenleme çalışmaları ve muhteşem görüntüsüyle yeni Hükümet Konağının her geçen gün gelişip güzelleşen yeşillikler diyarı Simav'a ayrı bir renk kattığını ifade eden Kaymakam Ünal, ?Yeni Hükümet Konağımız Simav'a görsel bir güzellik kattı. Cumhuriyet Meydanındaki yıkılan eski Hükümet Binamızın olduğu yeri de belediye yeşil alan olarak değerlendirecek? dedi.

Yeni Hükümet Konağının resmi açılışı ile ilgili kesin bir tarih veremediklerini ifade eden kaymakam Ünal, ?Simav'a yakışır böyle muhteşem bir binamızın açılışını elbette Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması en büyük dileğimiz. Sayın Başbakanımızın açılış tarihinde bir işi çıkarsa binamızı İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin veya bir başka Bakanımıza yaptırmak istiyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber