İMDİKUR projesiyle meslek lisesi mezunları kaliteli üretimin parçası olacak

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, Ulusal Ajans tarafından yürütülen ve Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında Avrupa Komisyonu'ndan hibe desteği verilen İyi Mezun Doğru İstihdam Kaliteli Üretim (İMDİKUR) adlı proje tanıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje ile meslek lisesi mezunlarının kendi alanlarında istihdam edilmeleri ve kaliteli üretime katkıda bulunmalarına destek verilmesi hedefleniyor.

Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin koordinatörlüğünü yaptığı projenin tanıtımı nedeniyle okulda düzenlenen bilgilendirme toplantısına projenin yurt içi ortaklarının temsilcileri de katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ferit Alur, proje hakkında genel bilgilendirme yaptı. Toplam 15 sürecek projenin 56 bin 565 euro hibe desteği aldığını belirten Alur, projeye destek veren tüm ortaklara teşekkür etti.

Alur, projenin yurt içi ortaklarının başta okulları olmak üzere İş-Kur Kocaeli İl Müdürlüğü, Karamürsel Kaymakamlığı, Ford Otomotiv AŞ, Karamürsel ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Karamürsel Meslek Yüksek Okulu, Karamürsel Ticaret Lisesi ve Bursa Mimar Sinan Teknik Meslek Lisesi olduğunu belirtti. Alur, yurt dışı ortakları arasında ise Almanya, Hollanda, İspanya ve İngiltere'nin olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber