Genç yetenekler Çanakkale'ye uğurlandı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Genç Yetenekler Sporla Buluşuyor" projesi kapsamında Çanakkale'ye gezi düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Yardımcısı Halis Arslan, öğrencilerin Çanakkale'ye uğurlanışı töreninde yaptığı konuşmada, bu tür projelerle gençler arasındaki bağın güçlendirildiğini bildirdi.

Geziye katılacak çocuklara Çanakkale'nin tarihteki önemini anlatan Arslan,

"Oraya gidin ve ülkemizin mozaiğini görün. Gidin ve Şırnaklı'yı, Trabzonlu'yu, Artvinli'yi, Edirneli'yi görün. Aslında Çanakkale anlatılmaz yaşanır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın arefesindeyiz, bu yıl Cumhuriyetimizin 89. yılını kutlayacağız" diye konuştu.

Arslan şöyle devam etti:

"Sizi sporla buluşturan anne babalarınıza, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne, sizi eğiten hocalarınıza ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Spor yapanlarda şiddet olmaz, onun için bu projede sayımız gittikçe artıyor. Bu sene Sevgiye Uzanan Eller projesinde 15 bin kişiye ulaşacağız. Çünkü, adında sevgi olan bir projede şiddet olmaz. Biz, 'Yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü' Çanakkale'de dedelerinize selam söyleyin. Sağlıcakla gidin sağlıcakla gelin."

Tören sonunda, jimnastik grubu ve halk oyunları ekibi kısa bir gösteri yaptı. Daha sonra geziye katılacak çocuklar otobüslerine bindirilerek Çanakkale'ye uğurlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber