Sahte paraya polisten cihazlı tedbir

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, sahte parayla dolandırılan kurbanlık satıcıları için sahte parayı tespit eden cihazla tedbir aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurbanlık satışı yapan satıcılar, aldıkları paraları polis standına götürüp sahte olup olmadığını öğrene bilecek.

Pazarda dolaşan ve broşür dağıtan polis, vatandaşı sahte para konusunda uyardı. Örnek sahta paraları vatandaşa tanıtan Toplum Destekli Büro Ekipleri, sahte paralar hakkında bilgi verdi. Ziraat Bankası da gönderdiği para tespit cihazıyla polise destek verdi. Bazı vatandaşlar, yanlarında getirdiği paraları polise test ettirdi.

Sahte para standından dolayı Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür eden kurbanlık satıcısı Bülent Dündar, ?Kurbana kadar 7-8 gün buradayız. Alınacak, verilecek olan paralarda sahte parayı tespit etmek için burada bir stant kurulmuş. Daha önce böyle bir uygulama olmadı. Çok sahte parayla karşılaştık. Üretici arkadaşlarımızın canı yandı. Tabi geri dönük olduğu için bir şey yapamadık. Giden gitti, kalanlar bize kaldı." dedi.

Kurbanlıklar için daha önce hırsızlara yönelik bir çalışma yaptıklarını anlatan İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, kurbanlık satışlarında sahte parayı önlemek için stant açtıklarını belirtti. Ziraat Bankası'ndan sahte paranın tespit edilmesi için cihaz gönderildiğini söyleyen Emniyet Müdürü Aydoğan, Toplum Destekli Büro Şubesi'nden polislerin sahte para tespitine yönelik eğitim aldıklarını aktardı. Eğitim alan görevlilerin, Kurban Bayramı sonuna kadar pazarda görev alacağı bilgisini veren Aydoğan, şöyle devam etti:

?Görevli arkadaşımızın yanında Kaçakçılık Şubesi'nden uzman bir polis ve Asayiş Şube'den de hırsızlık ekibi olacak. Burdurlu vatandaşlarımızın huzur içinde kurban alım satımını sağlayacağız.? Aydoğan, tereddüt eden vatandaşların, kurbanlığı satın alan kişiyle birlikte paraları polis noktasına getirmesini istedi. Polis, Kurban Bayramı'nın sonuna kadar sahte para konusunda vatandaşa yardımcı olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber