Yenimahalle'de kurban kesim fişlerinin dağıtımına başlandı

Yenimahalle Belediyesi, bayram sabahı meydana gelebilecek karışıklığın önüne geçmek için kurban kesim fişlerini dağıtıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarın akşam saatlerine kadar devam edecek sıra alma işlemi için vatandaşların nüfus cüzdanları ile birlikte kurban kesim alanında oluşturulan zabıta notasına başvurmaları gerekiyor.

Kayıt yaptıran vatandaşlara 10 ayrı kesim yeri bulunan alandaki calaskalardan birisinin numarası veriliyor. İki calaskada seri kesim yapılacak. Bu calaskalarda 300'er kişilik sıra verilecek. Kalan 8 calaskada hem büyükbaş hem de küçükbaş kurban kesimi yapılabilecek. Vatandaşların aldıkları sıra numaralarının üzerinde isim ve kesimin yapılacağı saat ve tarih yer alıyor. Kurban kesim saatini bilen vatandaşlar belediyenin uzman kesim ekiplerine emanet ettiği kurbanını 8'e bölünmüş ve poşetlenmiş şekilde yaklaşık 15 dakika içerisinde teslim alabilecek.

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kesim alanında 24 saat güvenlik hizmeti verecek. Kurbanların kaçabilme ihtimaline karşı ise kurban yakalama timi hazır bulundurulacak. Oluşabilecek yaralanmalara anında müdahale edebilmek için sağlık personeli ve ambulans sürekli yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber