Türkiye'nin kucak açtığı Suriyeli çocuklar eğitime başladı

Ülkelerinde süren iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Kahramanmaraş'taki çadır kentte hayatlarına devam eden Suriyeli ailelerin çocukları, eğitime başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi ve Eğitim Merkezi'ne velileriyle birlikte gelen 700 Suriyeli çocuk, ders zilinin çalmasıyla sınıflara koştu. Suriyeli öğretmenlerin eğitim verdiği çocuklar, yabancı dil olarak da Türkçeyi öğreniyor.

Suriye'de yaşanan şiddet olayları nedeniyle vatanlarından ayrı yaşamak zorunda bırakılan ilköğretim ve lise düzeyindeki binlerce çocuğun, kalem, silgi ve defter gibi temel kırtasiye malzemeleri tamamlanarak ders başı yapmaları sağlandı. Mültecilerin kaldığı çadır kentten sorumlu olan Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, kampta okul çağına gelmiş 2 bin 700 çocuğun bulunduğunu ifade ederek, çadır kentin içerisine açılan 16 derslikte 700 Suriyeli çocuğun eğitime başladığını söyledi.

Malzeme konusunda bir sıkıntılarının olmadığını aktaran Akkoyun, eğitim faaliyeti için gerekli bütün kırtasiye malzemelerini temin edildiğini yeni kayıtlarında devam edeceğini bildirdi. Suriye'deki Esad yanlısı askerlerin yakınlarına zarar verebileceği endişesiyle ismini vermek istemeyen din dersi öğretmeni, çocukların eğitimlerine kaldıkları yerden devam ettiğini söyledi. Suriye'deki eğitimin aynısını vermeye çalıştıklarını dile getiren öğretmen, ?Suriye'nin geleceği bu çocuklara bağlı. Bu çocukları yeni bir nesil, yeni bir Suriye ve yeni bir döneme için yetiştiriyoruz? dedi.

Açılan ateş sonucu evlerini ve okullarını kaybeden savaş mağduru çocuklar her şeye rağmen hayatlarına devam ediyor. Okula kavuştukları için mutluluklarını dile getiren çocuklar, evlerini ve arkadaşlarını çok özlediklerini belirtiyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber