Okullarda web yayın ekibi kuruluyor

Haber Giriş : 28 Eylül 2005 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet bağlantısının ulaştırıldığı okullarda web sayfaları oluşturulacak. Sitelerden bu süreçte sorumlu olacak ekiplerin uyması gereken çerçeve de belirlendi. Web siteleri, genel ahlak kurallarına uygun, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda oluşturulacak. Siteler ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırı olmayacak. 2005 yılı sonu itibariyle 45 bin okula hızlı internet bağlantısı kurmayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, okulların web siteleri ile ilgili önlemini şimdiden aldı.Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce genelge yayımlandı. Genelgede okulların web sayfalarının düzenlenmesi konusunda dikkat edilecek önemli noktalar vurgulandı.

Web siteleri için kurallar şöyle:

Atatürk ilke ve inkılaplarına,

Genel ahlak kurallarına,

Anayasanın bölünmez bütünlüğü düzenleyen 14'üncü maddesine uygun hazırlanması istendi.

Ayrıca Türkçe'nin düzgün kullanımı, sitenin bireyselleştirilmemesi ve sürekli güncelleştirilmesi de bakanlığın talepleri arasında yer aldı.

Tüm bu kuralları uygun web sitelerini kurmak üzere okullarda web yayın ekibi oluşturulacak. Web yayın ekibinde okul müdürü, bilgisayar, edebiyat, yabancı dil ve varsa haberleşme kolundan sorumlu öğretmenler görev yapacak.

Web sitelerinde okul tanıtımı, faaliyet duyuruları, öğrencilerin projeleri öğretmenlerin ders programlarına da yer verilecek.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber