AİBÜ 60 mezununu yurt dışına gönderecek

Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) mezunu 60 kişi, yurt dışına gönderilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) mezunu 60 kişi, yurt dışına gönderilecek.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi(AİBÜ)'nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Destekli Mekatronik Projesinde Yurtdışı Eğitimlerinin ilk etabının tamamlandığı ifade edildi.

Açıklamada, AİBÜ Bolu Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığı hayat boyu öğrenme programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında desteklenen "İşgücü Piyasası İçin Mekatronik Alanında Nitelikli Eleman Yetiştirme" projesinde ilk etap eğitimlerinin tamamlandığını belirtildi. 20 kişilik bir öğrenci grubunun Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de ye giderek 4 haftalık uygulamalı eğitim aldığı kaydedilen açıklamada, projenin Macaristan ayağında ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunulurken çevre ülkelere de gezilerin düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Öğrenci grubumuz, Macaristan'da yapılan Mustafa Kemal Atatürk Parkının açılışı ve Türk Günü Festivaline katılarak, Macaristan-Türkiye arasında oynanan milli maçı izleme fırsatı da buldu. Proje kapsamında 60 mezunun daha 2013 Haziran ve Temmuz aylarında Almanya, Belçika ve Çek Cumhuriyetine gönderilecek. Bu akışlara katılmak isteyenlerin yüksekokulun internet adresindeki duyuruları takip etmeleri gerekmektedir" denildi.

Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz

Yayıncı: Atakan Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber