Eğitim Fakültelerine yönelik sempozyum sona erdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2005 02:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Eğitim Fakültelerinde Yeniden Yapılandırmanın Sonuçları ve Öğretmen Yetiştirme Sempozyumu?nun, 22-23-24 Eylül günlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Üniversite'nin Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından Gazi Konser Salonu'nda düzenlenen sempozyuma, çeşitli üniversitelerde görevli öğretim üyeleri, konuşmacı, tartışmacı ve panelist olarak katıldı. Ayrıca Yüksek Öğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme ve Türkiye'deki farklı üniversitelerin eğitim fakültelerinden 40 kadar dekan da sempozyumda yer aldı.

İlköğretim Genel Müdürü Sn. Prof. Dr. Servet Özdemir yaptığı açılış konuşmasında: "Eğitim fakültelerinin yeniden yapılanmasına, öğretmen ihtiyaçlarının planlanmasına, bu sempozyum ışık tutacak.Hem bir akademisyen hem de bir uygulayıcı olarak bazı tespitlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Dünya değişiyor, toplum da değişiyor, eğitim sisteminin de değişmesi gerekiyor. Türk tarihinde eğitim her zaman önemli olmuş ve önemli olmaya da devam edecek.Eğitim sisteminin, iki temel fonksiyonu var. Biri toplumun kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak, diğeri de toplumun yenileşmesine ışık tutmak? Aslında birbiriyle çelişen iki görev gibi gözüküyor. Eğitim sisteminin zorluğu burada yatıyor. Bu ikisi arasında eğitim sisteminin bir denge kurması gerekiyor.?dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber