CHP'den yeni Hükümet Konağı tabelasına tepki

binasına konulan tabelada 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresinin bulunmaması, bunun yerine sadece 'Denizli Hükümet Konağı' yazılı tabela asılmasına tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, Denizli 'de yeni yapılan hükümet

binasına konulan tabelada 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresinin bulunmaması, bunun yerine sadece 'Denizli Hükümet Konağı' yazılı tabela asılmasına tepki gösterdi.

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven yaptığı yazılı açıklamada, valilik binasından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılmasının acı verici olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bedeller ödenerek bağımsız bir devlet olarak kurulduğunu ifade eden

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Yurtseven açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin adını kaldırmak, yok saymak nasıl bir cesarettir. Hiç bir gerekçe bu rezaleti ört bas edemez. Bu olayın sorumluları ortaya çıkarılmalı ve hesabı sorulmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Konu ile ilgili gerekli girişimlerde bulunduklarını ve yeni valilik binasına asılan tabelanın Türkiye Cumhuriyeti yazılı yeni tabelayla değiştirileceği sözünü aldıklarını belirten Ömer Yurtseven, "Yeni valilik binasının tabelasından Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin kaldırılması ile ilgili skandalı fotoğraflarla belgeledik. Konuyu Denizli Valisi Abdülkadir Demir'e ilettik. Vali Demir, tabelanın kendilerinden habersiz asıldığını, müteahhit firma ile görüşerek gerekli uyarıyı yaptıklarını, inşaatı bitme aşamasına gelen valilik binasının henüz kabulünün yapılmadığını ve yeni tabelada Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin bulunacağını söyledi. CHP olarak bu olayın takipçisi olacağız" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber