Depremden önce 1 milyon olan Van'ın nüfusu 74 milyon oldu

Geçtiğimiz yıl Van'da yaşanan 7,2 şiddetindeki depremin yıl dönümü yaklaşırken, Vanlılar, düzenledikleri açıklama ile tüm Türkiye'ye teşekkür etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremden önce nüfusu 1 milyon olan Van'ın depremden sonraki nüfusunun 74 milyon olduğunu söyleyen Vanlılar, hazırladıkları tabelaya da Van'ın nüfusunu 74 milyon olarak yazdılar.

Van'da meydana gelen ve maddi ? manevi bir çok zarara neden olan 7,2 şiddetindeki depremin üzerinden bir yıl geçti. 644 insanın yaşamını yitirmesine ve binlerce insanın yaralanmasına neden olan depremin ardından tüm Türkiye yardım olup Van'a aktı. Vanlılar gönderilen yardımlara teşekkür etmek amacıyla dün Van Valiliği önünde toplandı. Basın açıklaması ile tüm Türkiye'ye teşekkür eden Vanlılar, kentin birçok yerine de teşekkür pankartları astı.

Van Ekonomi Konseyi'nin organize ettiği etkinlik kapsamında Vanlılar ve Ekonomi Konseyi üyeleri Van Valiliği önünde bir araya geldi. Burada Van'ın nüfusunun 74 milyon olarak gösterildiği tabelanın önünde basın açıklaması yapan Vanlılar, 'Türk bayrakları ve tüm Türkiye'ye teşekkür ederiz' yazılı dövizler taşıdı. Basın açıklamasını Van Ekonomi Konseyi Dönem Sözcüsü Dr. Ali Çiçeksay okudu. Basın açıklamasında, ?Büyük ülkemizin güzel insanları. Binlerce yıldan beri bir arada yaşayan bizler, Çanakkale'de yan yana; Sarıkamış'ta koyun koyuna yatan aziz ecdadımızın mirası olan güzel Anadolu coğrafyasını paylaşan bizler, aynı ezgilerle dertlenip ağlayan, aynı ezgilerle horon tepen, zeybek tutan, şemame oynayan bizler, zor zamanları güzelliklere sebep kılmayı daima bildik. 23 Ekim ve 9 Kasım 2012 tarihlerinde yaşadığımız büyük depremin ardından en zor günlerimizin ilk anlarından itibaren Türkiye tek yürek olup Van'da attı. Tüm dünyaya bu kocaman yüreğin sesiyle kardeşlik dersi verdi ve nüfus tabelamızı Van Nüfus 74 milyon olarak değiştirmek geldi içimizden."

Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle andıklarını belirten Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Dr. Ali Çiçeksay şu bilgileri verdi: "Depremin ilk gününden itibaren bizi yalnız bırakmayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, battaniyesinden, yorganına; kazağından, eldivenine; kadar elindekini ve evindekini Van'daki kardeşleriyle paylaşan; onları evinde konuk eden, sofrasını paylaşan, neden büyük millet olduğumuzu herkese bir kez daha gösteren vefakar Anadolu insanına. Soğuk kış günlerinde, sabahın ilk ışıklarından, gecenin son anlarına kadar büyük bir özveriyle çalışan ve canını ortaya koyan AFAD, AKUT , UMKE, FOKE, KIZILAY ve ismini sayamadığımız yurt içinden yurt dışından gelen tüm kurtarma ekiplerine, depremin ardından, ilimizin normale dönmesi yolunda maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan işadamlarımıza ve hayırsever halkımıza, deprem anındaki gelişmeleri an be an Türkiye'nin gündemine taşıyan cefakar basın mensuplarımıza, Van depreminiz sürekli gündemde tutarak gerek kurtarma çalışmalarına gerekse yardımların dağıtımına büyük katkıda bulunan tüm sosyal medya kuruluşlarına ve onların takipçilerine, tüm Dünyada olduğu gibi Van depremine de ilk andan itibaren sahip çıkan yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm sivil toplum kuruluşlarına, yardımlarının Van'dan esirgemeyen bütün il ve ilçe Valilik ve belediyelerine Van halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle bir acının hiçbir yerde tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.? dedi.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber