Bakan Çelik'ten Ermeniler'e teklif

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de hayırsever iş adamı Mehmet Emin Değer tarafından yaptırılan okulun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, nezih bir üslupla, bilim adamı duyarlılığıyla yapılacak olan konuşmaların kesinlikle zararlı değil, faydalı olduğunu söyledi.

Okul açılışından sonra Mehmet Emin Değer'in aşiret sofrasında verdiği öğle yemeğinin ardından çıkışta basın mensuplarının Ermeni Konferansı ile ilgili sorularını cevaplayan Bakan Çelik, Osmanlı arşivlerinin herkese açık olduğunu ifade ederek, Ermeniler'i de kendi arşivlerini açmaya davet etti. Bakan Çelik, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Böyle bir mesele varsa bunu duymazlıktan, görmezlikten gelemeyiz. Ben Ermeni tarihiyle ilgili kitabı olan bir insanım. Dolayısıyla tarihine, kendisine, arşivine, yüreğine, insanlığına güvenen, insanlığa sağladığı katkılara güvenen bir millet, kendisiyle ilgili, kendi tarihi ve kendi uygulamalarıyla ilgili bir şeyin konuşmalarından rahatsız olmaz. Biz bütün arşivlerimizi cesaretle bütün dünyaya açtık. Buyurun gelin, Osmanlı'nın bütün arşivleri herkese açık, ama siz de arşivlerinizi açın. Konuşmadan kimseye zarara gelmez. Nezih bir üslupla, bilim adamı duyarlılığıyla yapılacak olan konuşmalar, sempozyumlar, paneller, toplantılar, arama konferansları kesinlikle faydalıdır, zararlı değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber