Bayram öncesi Mardin'de otellerde doluk oranı yüzde 80'lere ulaştı

Mardin'de 6 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz mevsiminde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle durgunluk yaşayan turizm sektörü bayram ile yeniden canlandı.

Kurban Bayramı tatilini Mardin'de geçirmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist otellerde rezervasyon yaptırdı. Kent ve ilçelerde otellerde doluluk oranı yüzde 80'leri aştı. Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Kurban Bayramı tatilinin 6 gün olması nedeniyle bölgedeki otel ve resmi pansiyonlarda rezervasyonların yüzde 80'i aştığını belirterek, bayram tatili süresince Mardin ve ilçelerinde turist yoğunluğu yaşanacağını söyledi.

7 bin yıllık tarihi kenti gezmek isteyen turistlerin büyük çoğunluğunun İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden gelen yerli turistlerden olduğunu belirten Ayanoğlu, "Seyahat acenteleri ve turların yanı sıra Mardin'in bayram tatilinde münferit olarak bir günlüğüne gelecek çok sayıda yerli turisti ağırlayacağız. Şu anda Mardin ve ilçelerinde bulunan otellerde yer bulmak imkânsız. Bu yılın ilk 10 ayında Mardin'i 900 bin yerli yabancı turist ziyaret etti. Bu da küçümsenecek bir rakam değil. Bölgede yaşanan terör olaylarına rağmen Mardin ciddi anlamda turist ağırlıyor." dedi

OTELCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Artuklu Kervansaray Otel sahibi Sabahattin Evrensel, Kurban Bayramı'nı Mardin'de geçirmek isteyen yerli turistlerin rezervasyonlarını tamamladıklarını söyledi. Evrensel, "Bayramda havaların güzel geçmesini bekliyoruz. Mardin'e gelen turistleri Mardin misafirperverliğiyle gelenek ve görenekler çerçevesinde ağırlayacağız. Şu anda bütün otellerimizde doluluk oranı yüzde 80'ni aştı. Çok şükür Mardin'deki huzur ve güven ile birlikte turist sayısında da artış meydana geliyor. Kurban Bayramı ile Mardin turist kaynıyor." değerlendirmesini yaptı.

Kurban Bayramı ile turizmde bir canlılık yaşandığına dikkat çeken Zinciriye Butik Oteli sahibi İbrahim Fide ise "Farklı kültürler ve farklı din ve dilleri bünyesinde barındıran Mardin artık yılın 12 ayında bile turist ağırlıyor. Mardin huzur kentidir. Mardin barış ve hoşgörünün kentidir. Şu anda bayramda Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından tatilini Mardin'de geçirmek isteyen turistler özellikle tarihi kenti seçmiştir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber