Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi... İşte Babacan'ın açıklamaları/ Video

Haber Giriş : 22 Ekim 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki 6 saatlik Bakan Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Ali Babacan 2B arazileri ile ilgili başvuru süresi 3 ay uzatıldığını açıkladı.

MAHKUMA ÖLÜM İZNİ

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Yasa Tasarısı'na göre, ''ölüm veya hastalık nedeniyle izin verilen hükümlü veya tutukluların, ikinci derece dahil kan ve kayın hısımlarının evinde, dış güvenlik görevlileri tarafından güvenli görülen başka bir yerde, gidilen yerde bulunan kapalı ceza infaz kurumunda kalabilecekleri'' bildirdi.

Mahkumlar 3 ayda bir eşiyle kalma izni verilecek.

TÜTÜN VE ALKOL PİYASASI DENETLEME KURULU KAPANIYOR

''Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun kapatıyoruz. Bu kurumun görevlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığına dağıtıyoruz'' dedi.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR MÜJDESİ

24 Ekim Salı akşamı Çarşamba'ya bağlayan geceden 30 Ekim 2012 Salı sabahı 07.00'ye kadar otoyol ve köprüler vatandaşlarımız tarafından ücretsiz kullanılabilecek.

SURİYE'DE ATEŞKES

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Suriye'de bayram ateşkesini önemsediklerini belirterek, ''El Ahdar el-İbrahimi, şu anda Şam'da, biz kendisinin gayretlerini destekliyoruz. Suriye muhalefeti de destekliyor. Umuyoruz ki Şam yönetimi de rejim de bunlara destek verir. Hiç olmazsa bayram günlerinde silahlar susar, arzumuz, amacımız bu. Bu konuda İbrahimi'ye desteğimiz tam'' dedi.


Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı, yaklaşık 6 saat sürdü.


Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'na hac görevi için kutsal topraklarda olduğu belirtilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılamadığı öğrenildi. Merkez Bina'da gerçekleşen Bakanlar Kurulu'nun gündemini ise Suriye ve terör konuları oluşturuyor. Suriye'de yaşanan gelişmeler ve Suriye tarafından düşen toplara karşılık anında yapılan misillemelerle birlikte Suriye'nin kuzeyindeki yapılanmalara yönelik elde edilen istihbarat bilgilerinin masaya yatırılması bekleniyor.

Terörle mücadele kapsamında askerin yürüttüğü operasyonlar ve terör örgütü PKK'ya ilişkin elde edilen istihbarat bilgilerinin detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmesi tahmin edilirken, ayrıca Van depreminin birinci yılı münasebetiyle buraya yapılan yatırımlar ve yürütülen çalışmaların da bir değerlendirilmesinin yapılması bekleniyor.


Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

İç ve dış gelişmelerin masaya yatırılacağı toplantı saat 14.00'te başlayacak.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşecek toplantının ana gündem maddesi terörle mücadele olacak.

Son günlerde yaşanan terör olayları ve bölgedeki gelişmeler toplantıda enine boyuna masaya yatırılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölgede yapılan operasyonlar ve terör örgütüne vurulan ağır darbe, istihbarat bilgileri ışığında değerlendirilecek.

Terör örgütünün bölgedeki okullara yönelik saldırıları ile alınacak önlemler toplantıda konuşulacak konular arasında yer alıyor.

Ekonomide yaşanan gelişmeler de kurulun önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor.

Bir diğer önemli konu ise 1'inci yılını tamamlayan Van Depremi olacak.

Depremin üzerinden geçen 1 yıllık süreçte bölgede yapılan çalışmalar masaya yatırılacak.

Bu kapsamda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın bölgedeki son durum hakkında Bakanlar Kurulu'nu bilgilendirmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, yarın Van'a giderek depremzedelerle bir araya gelecek ve TOKİ'nin yaptığı konutların sahiplerine teslim edileceği törene katılacak.

Dış politika başlığında ise ağırlıklı gündem Suriye olacak.

Toplantıda, yaklaşık 2 yıldır dinmek bilmeyen şiddet olayları ile Kurban Bayramı'nda ateşkes ilan edilmesi için yürütülen diplomasi mücadelesindeki gelinen son nokta masaya yatırılacak.

Bu kapsamda Birleşmiş Milletler ve Arap birliği Özel Temsilcisi İbrahimi'nin Suriye temaslarında yaptığı görüşmeler kurulun gündeminde olacak.

Başbakan Erdoğan'ın, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile Bakü'de gerçekleştirdiği Suriye gündemli görüşme hakkında kurmaylarını bilgilendirmesi bekleniyor.

Toplantıda ayrıca Akçakale'ye atılan top mermisinin ardından bölgede yaşanan hareketlilik ve sınır güvenliği kurulun en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Türkiye'de bulunan kamplardaki Suriyeli sayısının kritik eşik 100 bini geçmesi ve bundan sonra atılacak adımlar da Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber