Diyanet Vakıf-Sen'den rotasyon tepkisi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, son görev yaptıkları yerde 5 yıl ve daha fazla olan vaiz, şube müdürü ve şeflerin, yerlerini değiştirmek istemesine tepki gösterdi. Ünal, rotasyon uygulamasının kış aylarının yaklaştığı, okulların başladığı bir dönemde yapılmasının da ailelerin parçalanmasına neden olacağını ifade etti.

Nuri Ünal, yaptığı açıklamada, söz konusu rotasyonun 2009 yılında da denendiğini hatırlatarak, "Sendikamızın açtığı dava sonucu 2011 yılında yürütmenin durdurulması sağlanmıştı. Buna rağmen yer değişiklikleri yapılmış, bu sebeple de özellikle birçok şef mağdur olmuştur. Çalışma verimi düşmüştür. Hukukun bile kamu yararı görmeyerek iptal ettiği, yasalarla bağdaştırmadığı bu rotasyonda Diyanet İşleri Başkanlığı niçin ısrar ediyor anlamak mümkün değildir.? dedi.

Kurum mevzuatı ile yer değişikliği yapılması istenilen her düzeydeki personele yönelik düzenlemelerin yapılabildiğini belirten Ünal, buna rağmen, zorunlu yer değiştirmesi yapılmasının gereksiz olduğuna dikkat çekti.

Ünal, bu uygulamanın ister il içi, isterse iller arası olsun çalışma hayatına hiçbir olumlu katkısı olmayacağını, tam tersine çalışanların moral ve motivasyonu alt üst edeceğini belirtti.

Görevi, din hizmeti sunmak ve katkı sağlamak olan vaiz, şube müdürü ve özellikle şeflerin mutsuz, huzursuz olmasına yol açacak bu uygulama sosyal olarak da çalışanları mağdur edeceğini öne süren Ünal, bu rotasyon uygulamasının kış aylarının yaklaştığı, okulların başladığı bir dönemde yapılmasının da ailelerin parçalanmasına neden olacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber