Denize açılan genç kaptandan beş gündür haber alınamıyor

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun Trabzon Sürmeneli Abdülhamit Erbay (26), kaptanlık yaptığı Malta bandıralı AQUA adlı tankerde esrarengiz bir şekilde kayboldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AQUA adlı geminin ikinci kaptanı Abdülhamit Erbay, Meksika'nın Post Bokar Limanı'ndan almış olduğu ham petrolü ABD'nin Houston Limanı'na getirdiği esnada 16 Ekim tarihinde kayboldu. 5 gündür kendisinden haber alınamayan Abdülhamit Erbay'ın ailesi hüzünlü bir şekilde gelişmeleri takip ediyor. Kardeşi hakkında bilgi almak için İstanbul'da gemi firmasına ait dört yetkili ile görüştüğünü belirten abla Şakire Erbay, 'kardeşiniz kayboldu gerekli aramaları gerçekleştirdik fakat kendisi ve durumu hakkında bir bilgiye ulaşamadık' şeklide cevap verildiğini kaydetti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Gemi yetkilileri hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirten abla Şakire Erbay, ?İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları ile İstanbul Valiliği'ne de dilekçe gönderdim. Bana geri dönüş yapılmasını bekliyorum.? dedi. Kardeşinin başına neler geldiğini bilmediğini, anne ve babasının çok üzgün olduğunu vurgulayan abla Erbay, ?Devletimizin ilgilenmesini ve olayın aydınlatılmasını istiyorum.? şeklinde konuştu.

Anne Meryem ve Baba Mehmet Erbay ise çocuklarının hayatından endişe ettiklerini belirterek şunları söyledi: ?Oğlumuz öldü mü, kaldı mı, sağ mı? Hiçbir şey bilmiyoruz. Çok üzgünüz. Kızım bizim adımıza ilgilenmeye çalışıyor. Ama şu ana kadar bir haber gelmedi ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Devletimizin yardımına muhtacız. Ne olur bize yardım etsinler. Eğer oğlum öldü ve ya öldürüldüyse cenazesini görmek istiyoruz. Sağ ise oğlumuza kavuşmak istiyoruz. Allah aşkına bizlere devlet büyüklerimiz yardım etsin.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber