TSE Personel Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 30 Eylül 2005 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 14/7/2002 tarihli ve 24815 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Standardları Enstitüsü Personel Yönetmeliğinin 49 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 49 ? Enstitüdeki ünvanlı kadrolara bir atamanın yapılabilmesi için;

a) Genel Sekreter kadrosuna atanabilmek için;

1) Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.

2) TSE, kamu ve/veya 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde, özel sektörde geçen ve değerlendirilmesi gereken süre dahil en az 12 yıl hizmeti bulunmak ve ayrıca en az 5 yıl süre ile sevk ve idare sorumluluğu bulunan bir mevkide yöneticilik yapmış olmak.

3) Standardizasyon, kalite, belgelendirme, laboratuvar, metroloji ve benzeri konularda bilgi ve deneyim sahibi olmak.

4) İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birini bilmek tercih sebebidir.

b) Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için; Genel Sekreterde aranan şartlar aynen aranır. Ancak Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için 2 yıl süre ile sevk ve idare sorumluluğu bulunan bir mevkide yöneticilik yapmış olmak yeterlidir. Genel Sekreter Teknik Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için mühendis veya teknik okul mezunu olma şartı aranır.

c) Daire Başkanı, Bölge Müdürü, 1.Hukuk Müşaviri, Hukuk Müşaviri ve Müşavir kadrosuna atanabilmek için;

1) Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmak. Ancak, 1.Hukuk Müşaviri ve Hukuk Müşaviri kadrosuna atanabilmek için, hukuk fakültesi mezunu ve avukat olmak.

2) TSE, kamu ve/veya 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde, özel sektörde geçen ve değerlendirilmesi gereken süre dahil en az 10 yıl hizmeti bulunmak.

3) TSE, kamu ve/veya 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde, özel sektörde geçen ve değerlendirilmesi gereken süre dahil en az 2 yıl süre ile müdür veya emsali bir kadroda yöneticilik yapmış olmak.

d) Bölge Müdür Yardımcısı, Müdür, Mahalli Temsilci, İthalat Temsilcisi ve Dış Temsilci kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak.

2) TSE'de, en az 8 yıl hizmeti bulunmak.

e) Uzman, Teknik Şef,İdari Şef ve Muhasebeci kadrosuna atanabilmek için;

1) En az 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak.

2) TSE'de en az 4 yıllık hizmeti bulunmak.

Yukarıda belirtilmeyen ancak gelişen şart ve ihtiyaçlar sonucunda ihdas edilecek ünvanlardan yukarıda belirtilen ünvanlara eşdeğer olanlara atama yapılması durumunda; asgari olarak bu madde de eşdeğeri unvan için istenen şartlar aranır.

Ünvanlı kadrolara Enstitü içinden veya diğer kamu kuruluşlarından bir atamanın yapılabilmesi için son 4 yıllık sicil dönemi içinde bu Yönetmelikte tanımı yapılan aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarından birini almamış olması ve her biri olumlu olmak şartıyla son 3 yıla ait sicil notu ortalaması (80) puandan aşağı olmaması şarttır."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 59 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 59 ? Yönetim kadrolarından herhangi biri emeklilik, istifa yada başka bir nedenle boşaldığında bu göreve vekaleten atananlara, 30 günü aşan vekalette vekile, asli görevi ile vekalet ettiği görevin ücreti arasındaki ek gösterge farkı ve makam tazminatı farkı bu görevi fiilen yürüttüğü sürece ödenir.

Yönetim kadrolarından birisine yasal izin, geçici görev, görevden uzaklaştırma gibi nedenlerle Enstitü içinden vekaleten yapılan görevlendirmelerde, vekalet edene asli görevi ile vekalet ettiği görevin ücreti arasındaki fark üç aydan sonraki vekalet süresi için ödenir.

Vekalet ücretine hak kazananlar, ücretlerini ay sonunda alırlar."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 98 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ikinci fıkrasına aşağıdaki (f) bendi eklenmiştir.

"Personelin bir ay çalışması karşılığı gösterge, ek gösterge, taban aylık ve yan ödeme nedeniyle tahakkuk eden miktar aylık brüt ücreti ifade eder ve ayrıca ünvanlı kadrolarda makam tazminatı buna ilave edilir. İlgili mevzuata göre, gerekli kesintiler yapıldıktan sonra kalan miktar, aylık net ücreti ifade eder."

"f) Tahakkuk ve Tahsil memurlarına verilecek Mali Sorumluluk Ödeneği Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 123 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 123 ? Disiplin ve soruşturma işlerini yönetmelik hükümlerine göre yürüterek karara bağlamak üzere Genel Sekreter Yardımcılarından birinin başkanlığında, Hukuk Müşavirliğince görevlendirilecek bir avukat ile İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığınca görevlendirilecek bir müdür ve/veya bir uzman personel ve Genel Sekreter tarafından belirlenecek iki ana hizmet birimi müdüründen oluşan Disiplin Kurulu kurulur."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 124 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 124 ? Üst Disiplin Kurulu Genel Sekreterin başkanlığında disiplin kurulu başkanlığı yapmayan diğer Genel Sekreter Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri ve İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı ile İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanından oluşur".

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 13, 36, 39, 71, 80 ve 129 uncu maddelerinde yer alan "Personel Dairesi Başkanlığı" ibareleri "İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Ek Madde eklenmiştir.

"Makam Tazminatı

Ek Madde 1 ? Enstitüde Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Daire Başkanı ve Bölge Müdürü olarak görev yapan personele bu ünvanlarda bulunduğu sürece görevin önemi, sorumluluk ve niteliği göz önüne alınarak, Yönetim Kurulu Kararı ile makam tazminatı verilebilir.

Bu ödemeler ikramiye ve başka hiçbir ödemeyi etkilemeyeceği gibi, müktesep hak da oluşturmaz."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin geçici 4 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 9 ?Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Geçici Madde eklenmiştir.

Geçici Madde 5 ? Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce atanmış olanların kazanılmış hakları saklıdır.

Yürürlük

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 11 ? Bu Yönetmelik hükümlerini TSE Yönetim Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber