Alevi Dedesi Çetinkaya: Kardeşlik içinde bayramlar geçirmeye ihtiyacımız var

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, yaklaşan Kurban Bayramı'nın barışa ve kardeşliğe vesile olması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk milletinin ve çevre ülkelerin dostça yaşamasını istediklerini ifade eden Alevi Dedesi Çetinkaya, ?Bizler savaşa ve teröre karşıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde sevgi ile yaşamak istiyoruz. Suriye'de olan olaylar tabiî ki tüm Türkiye'yi üzmektedir. Bunun için katliamın sona ermesi ve gerçekten barışın ve huzurun getirilmesi için Allah'a dua ediyoruz.? diye konuştu.

Eskişehir Girişimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) ve Yağmur Dostluk Derneği yönetim kurulu üyeleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı'na ziyarette bulundu. Eskişehir Odunpazarı ilçesinde bulunan Bektaş-ı Veli Kültür Vakfı binasında yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Alevi Dedesi İrfan Çetinkaya ile bir araya gelen EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ercan ve beraberindekiler, 2 kurum arasındaki dostluğun devam etmesi temennisinde bulundu.

Dini bayramların insanlar arasında kırgınlık ve dargınlıkları kaldıran en güzel günlerden biri olduğuna değinen Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, ?Onun için ben Türk milletine her şeyden önce birlik, beraberlik ve sevgi içinde yaşamalarını diliyorum.?dedi. Milletçe kardeşlik içerisinde bayramlar geçirmeye ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Çetinkaya şöyle devam etti: ?Bizler savaşa ve teröre karşıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde sevgi ile yaşamak istiyoruz.?

Suriye'de yaşanan olayların Türkiye açsısından büyük önem taşıdığını ve ülkede bir an önce barışın gelmesi gerektiğini kaydeden Çetinkaya, ?Suriye'deki olan olaylar tabiî ki tüm Türkiye'yi üzmektedir. Bunun için katliamın sona ermesi ve gerçekten barışın ve huzurun getirilmesi için Allah'a dua ediyoruz. Artık Esed de kendine çeki düzen versin diyoruz.? ifadelerini kulandı.

Ziyarete EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ercan, Genel Sekreter Adem Özer, Yapı Komisyonu Başkanı Mehmet Akman ile Eskişehir Yağmur Dostluk Derneği Başkan Vekili Namık Akçardak, Genel Koordinatör Ahmet Sürmen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber