Vali Cerrah, şehitlikleri ziyaret etti

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, protokol üyeleri ve beraberinde şehit yakınlarıyla Kurban Bayramı öncesi şehitlikleri ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehitliklerde yapılan törenler Kur'an-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Ramazan Çortul'un yaptığı dualar ile başladı. Daha sonra Vali Celalettin Cerrah ve beraberindekiler şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Mezarların başında bulunan şehit ailelerine baş sağlığı dileklerini ileten Vali Celalettin Cerrah, şehit ailelerinin bayramlarını da kutladı.

Vali Cerrah, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde şehit ailelerinin acılarını bir nebze de olsa paylaşmak için onlarla bir arada olmak ve şehit mezarlarını ziyaret etmek istediklerini ifade ederek, "Şehitlerimize, Rabb'imden rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum. Hepimizin tekrar başı sağ olsun." diye konuştu.

Vali Celalettin Cerrah, yeni oluşturulan Kore Gazileri Mezarlığı'nı da ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada vefat eden Kore ve Kıbrıs gazilerinin aynı yerde toplanmaları için Kore Gazileri Mezarlığı'nın daha da genişletilmesi yönünde Belediye Başkanı Kadir Kara'dan istekte bulundu. Vali Cerrah, "Bu ülkenin tek taşı için emek veren, kan ve can verenlerin her zaman yanındayız. Ama Allah kime nasip ederse o şehit olur, o gazi olur. Bu bir nasip meselesi. Bu ülke için yapamayacağımız şey yok. Bunu da herkesin duymasını, teröre kol kanat gerenlerin, onları kucaklayanların duymasını istiyoruz. Bu millet, bu devlet bu ülkeye sahip çıkar hiç merak etmeyin. Gazimize de şehidimize de sahip çıkarız. Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber